В Ужгородській міськраді відбулися громадські обговорення щодо найменування нових вулиць

В Ужгородській міськраді відбулися громадські обговорення щодо найменування нових вулиць
Громадські слухання з обговорення найменування нових вулиць Ужгорода іменами відомого поета, фольклориста, краєзнавця Петра Скунця та кандидата медичних наук, доцента Ужгородського національного університету Юрія Бобика, а також перейменування вулиці Гвардійської на вулицю Подружжя Ганичів – доктора  медичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, директора НДІ фітотерапії УжНУ Оксани Ганич і доктора медичних наук, професора Михайла Ганича, відбулися сьогодні у міській раді.

 

Начальник управління містобудування та архітектури Ужгородської міської ради Олег Боршовський, який головував на слуханнях, повідомив, що за час, відколи тривало обговорення, до міської ради не надійшло жодних звернень, пропозицій або ж зауважень від громадськості.

Учасники громадських слухань проголосували за те, щоб назвати нові вулиці іменами  Петра Скунця та Юрія Бобика. Дискусія виникла з приводу перейменування вулиці Гвардійської на вулицю Подружжя Ганичів. Присутні у залі представники медичної спільноти, син Ганичів, який і звернувся з пропозицією про перейменування, наводили свої аргументи. Зокрема, що Оксана та Михайло Ганичі жили на вулиці Загорській, поруч із Гвардійською, а остання може потрапити під дію законодавства про декомунізацію. Із ними не погодилися жителі вулиці Гвардійської, які також прийшли на слухання.

 

Під час голосування більшістю голосів не підтримали таке перейменування. Разом із тим, учасники слухань підкреслювали,  що немає жодних сумнівів у тому, що подружжя Ганичів заслужило, аби в Ужгороді була вулиця їхнього імені.

 

30 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів