Виставку до 130-річчя з дня народження Йосипа Бокшая відкрили сьогодні в Закарпатському обласному художньому музеї

Виставку до 130-річчя з дня народження Йосипа Бокшая відкрили сьогодні в Закарпатському обласному художньому музеї
Представлені близько сотні робіт, зокрема й графічні аркуші, ескізи. Керівник музею Франциск Ерфан зазначив, що це – гарна нагода побачити більший обсяг творів Йосипа Бокшая, бо постійно в музеї вони експонуються лише в одному залі, що виставка дає змогу вкотре відчути вагу і значення митця, відкрити для себе щось нове навіть у добре знаних полотнах.

 

На зображенні може бути: 2 людини та у приміщенні

Мистецтвознавець Олена Приходько розповіла, як із приходом більшовицької влади твори сакрального мистецтва було наказано знищувати, а роботи Бокшая вдалося сховати і зберегти, аж до 1991 року про їх існування широкий загал нічого не знав. Ректор Закарпатської академії мистецтв Іван Небесник розповів про освіту Йосипа Бокшая і його педагогічний вплив на наступні покоління митців Закарпаття.

Можливо, це художній твір outdoors

Серед гостей відкриття виставки були також в.о.міського голови Ужгорода, заступник міського голови Вадим Борець, дипломати Генеральних консульств Угорщини та Словаччини, митці, творча інтелігенція Закарпаття.

Можливо, це витвір мистецтва

Після урочистої частини відбулася Архієрейська Подячна Служба Божа, на якій служив Преосвященний владика Ніл Мукачівської греко-католицької єпархії.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів