Терміни заміни охолоджуючої рідини

Терміни заміни охолоджуючої рідини
Навіть водій-початківець знає, що від якості роботи системи охолодження напряму залежить стан двигуна. Спеціалісти називають найкращим матеріалом для охолодження звичайну воду, але вона має ряд суттєвих недоліків. Перший з них пов’язаний з тим, що вона викликає корозію металу. Другий недолік полягає в неможливості використання води взимку: вона просто замерзне.

 

Але тут на поміч автомобілісту приходять антифризи. Це спеціальні рідини, які практично не викликають корозії та не замерзають навіть при сильному зниженні температури.

Як часто міняти охолоджуючу рідину (ОР)

Періодичність залежить від кількох факторів. По-перше, це клас самої ОР. Рідини класу G11 можуть застосовуватися на протязі 2-3 років, а клас G12+ більше 5. Спеціалісти рекомендують проводити процедуру раз в 2-3 роки, незалежно від класу. На протязі цього терміну рідина гарантовано зберігає свої властивості.  

По-друге, на термін служби впливає виробник автомобільного транспорту. Наприклад, в найновіших автомобілях від концерну Мазда або Рено взагалі не рекомендується міняти ОР самостійно. При обслуговуванні в сервісних центрах виробників спеціалісти самі контролюють рівень та стан антифризу. В машинах від БМВ рідина змінюється раз в 4 роки, а в Фордах – раз на 10 років.

Головне, використовувати той антифриз, який рекомендує сам виробник техніки. Якісні засоби не втрачають своїх захисних властивостей на протязі сотень тисяч кілометрів.

Коли доливати антифриз

В деяких випадках власнику необхідно самому долити ОР. Серед них:

  • рівень антифризу впав до мінімального;

  • двигун постійно перегрівається при нормальному рівні ОР (рідина втратила властивості);

  • постійно спрацьовує захисний клапан на бачку;

  • закінчився термін використання засобу (пройшло 2-5 років).

Потрібно буде лише взяти концентрат антифризу, розвести його до вказаного рівня, та залити в бачок, який знаходиться під капотом двигуна. Варто підтерти залишки засобу, якщо вони потрапили на лакофарбове покриття, так як це може призвести до його пошкоджень. 

 

21 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів