На Закарпатті прикордонники виявили кілька груп іноземців, які намагалися нелегально потрапити до ЄС

На Закарпатті прикордонники виявили кілька груп іноземців, які намагалися нелегально потрапити до ЄС
У першому випадку прикордонники відділу "Великий Березний" виявили трьох іноземців поблизу кордону зі Словаччиною. Інший випадок стався поблизу кордону з Угорщиною. Громадяни мали намір нелегально перетнути кордон, – йдеться у повідомленні Західного регіонального управління Держприкордонслужби України у Facebook.

 

У відомстві зазначили, що вдень 30 жовтня, перед виявленням іноземців, прикордонники отримали інформацію від оперативно-розшукового підрозділу, про можливу спробу трьох громадян Алжиру нелегально перетнути кордон.

"Надвечір на околиці населеного пункту Завосино на Великоберезнянщині прикордонникам вдалося виявити вказаний оперативниками транспортний засіб. У салоні автомобіля перебували троє чоловіків. Водій мав при собі закордонний паспорт громадянина Алжиру. Двоє пасажирів документів при собі не мали, однак також назвалися алжирцями", – йдеться у повідомленні прикордонників.

Також, у інформації відомства зазначили, що в одному з мобільних терміналів іноземців прикордонники виявили прокладений попередній маршрут руху з України до Словацької Республіки.

Чоловіків доставили до прикордонного підрозділу, де склали адміністративні матеріали за незаконний перетин кордону (ч.2 ст.204–1 КУпАП), за це передбачено штраф розміром від 3400 до 8500 грн, або адмінарешт на 15 діб, а також за порушення іноземцями правил перебування в Україні (ст.203 КУпАП), відповідальність за це – штраф від 510 до 850 грн. На водія автомобіля також склали адмінматеріал за незаконне перевезення іноземців територією України (ст.206 КУпАП), за це передбачено штраф від 5100 до 8500 грн.

Інший випадок трапився вночі 30 жовтня поблизу кордону з Угорщиною. Прикордонники Мукачівського загону виявили трьох іноземців з Туреччини поблизу села Дийда.

"Прикордонники з’ясували, що затримані є родичами. 39-річна мати та двоє її дітей 2003 та 2004 року народження, на початку жовтня в законний спосіб прибули на територію України", – повідомили у прикордонній службі.

На іноземців прикордонники склали адмінматеріали за спробу незаконного перетину кордону (ч.2 ст. 204-1 КУпАП), за що передбачено штраф розміром від 3400 до 8500 грн, або адмінарешт на 15 діб.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів