В Закарпатті 4 малі винороби виготовляють вино з ліцензією

В Закарпатті 4 малі винороби виготовляють вино з ліцензією
За час дії спрощеної процедури отримання ліцензії на виробництво алкогольних напоїв для малих виробництв виноробної продукції в Закарпатській області такі ліцензії отримали чотири суб’єкти господарювання. Про це повідомляє ЗМІ Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

 

Олексій Петріченко закликає малих виноробів активніше користуватися спрощеною процедурою та запевняє, що фахівці податкового відомства готові надавати консультації та роз’яснення всім малим виноробам, які мають намір отримати ліцензію на виробництво алкогольних напоїв.

У податковому відомстві нагадують, що Законом України від 20 березня 2018 року № 2360-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку виробництва теруарних вин та натуральних медових напоїв» були внесені зміни до Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (далі – Закон № 481).

Зокрема, внесені зміни до статті 3 Закону № 481, якими передбачено спрощення процедури отримання ліцензії на виробництво алкогольних напоїв для суб’єктів господарювання – малих виробництв виноробної продукції.

Малі виробництва виноробної продукції – суб’єкти господарювання, які здійснюють за повним технологічним циклом без додавання спирту виробництво та розлив у споживчу тару вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових в об’ємі, що не перевищує 10 000 декалітрів на рік, з виноматеріалів виключно власного виробництва (не придбаних), отриманих шляхом переробки плодів, ягід, винограду, меду власного виробництва.

Порядок видачі ліцензій на виробництво алкогольних напоїв встановлено Законом № 481. Ліцензія видається за заявою суб’єкта господарювання, до якої додаються документи, визначені Законом № 481.

Детальніше, що потрібно задля отримання ліцензії на виробництво алкогольних напоїв (для малих виробництв виноробної продукції), дивіться ТУТ (https://tax.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/435863.html).

ДПС у Закарпатській області

 

02 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів