Музей бойової слави в Мукачівському замку "Паланок" відкрили для відвідувачів (ВІДЕО)

Музей бойової слави в Мукачівському замку "Паланок" відкрили для відвідувачів (ВІДЕО)
80 людей відвідали Музей бойової слави в Мукачівському замку за два дні. Про це повідомив адміністратор музею Анатолій Готько. Запрацював для відвідувачів він 1 листопада, а відкрили його спеціально до Дня захисників і захисниць України – 14 жовтня.

 

Тут є фотографії військових, одяг та речі бійців, військове обладнання та зброя. Анатолій Готько також повідомив: музей АТО в замку діяв з 2017-го. З того часу військові та їхні родичі приносили речі, щоб їх могли виставити, вирішили розширити приміщення музею.

В експозиційній залі – Музей бойової слави в Мукачівському історичному музеї "Замок Паланок" працює Анатолій Готько. Саме він запропонував створити тут Музей АТО, а згодом і цю залу.

"У 2017 році відкрив маленьку експозицію, присвячену пам’яті нашим загиблим, а також тим, хто досі тепер на Сході України продовжує захищати нашу землю, — розповів чоловік. — Кімнатка була досить маленька: 3-4 особи зайде, а решта не могли подивитися нормально. Виникла ідея створити повноцінний музей, який був би для великих груп, щоб все було на своїх місцях, щоб кожна річ мала своє місце. Упродовж трьох років ми потихеньку, але вперто, робили-робили-робили".

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів