Ужгородський школяр привіз перемогу з чемпіонату Німеччини з кікбоксингу

Ужгородський школяр привіз перемогу з чемпіонату Німеччини з кікбоксингу
16-річний ужгородський школяр Артур Коваль (Лінгвістична гімназія ім. Т.Г.Шевченка) привіз золото із відкритого чемпіонату Німеччини з кікбоксингу (версія ISKA), який відбувся у місті Вюрцбург 13 листопада. За медалі змагалися спортсмени з 8-ми країн.

 

 Артур переміг суперників у ваговій категорії 55 кг і зайняв перше місце, отримавши також пояс чемпіона. Хлопець займається кікбоксингом всього 3 роки під керівництвом досвідченого тренера Гіві Модебадзе у клубі «Восьминіг» (комплекс «Фанат»). Артур розповів, що кікбоксинг його зацікавив давніше. Хоча починав з секції футболу.

«Коли був маленький, подобався кікбоксинг, потім пішов, затягло. Тренер на мене дивився з недовірою, я був маленький, найнижчий у класі, -- пригадує Артур, який перегнав зростом своїх однокласників.- Але тренер побачив мій запал і вирішив, що з мене може щось може бути. Зараз тренуюся двічі на тиждень по 2-2,5 години, перед змаганнями – щодня».

Хлопець розраховував на найвищу перемогу, хоча батьки та бабуся, які щиро вболівали за Артура, сподівалися хоча б на 3-тє місце. У результаті в Артура Коваля – золото. Спортсмен каже, що у кікбоксингу головне – думати головою і прораховувати кроки наперед:

«Перед цим я виграв у всеукраїнських змаганнях, отримав ліцензію на європейські. Тепер маю ліцензію на міжнародний чемпіонат, який відбудеться вже через місяць в Мілані (Італія )».

Ужгородський прес клуб

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів