Проектування систем вентиляції

Проектування систем вентиляції
Вентиляція є організованим повітрообміном в різних приміщеннях, який керується людиною. Він складається із припливу повітря, із забору відпрацьованих потоків з приміщень (повітря, запахів або газів). В розумінні більшості людей вентиляція уявляється тільки як видалення використаного повітря. Про подачу чистого повітря ззовні вони, мабуть, просто не знають, а тому й не представляють, що таке можливе.

 

Забезпечити в повному обсязі всі її можливості можна лише за умови, якщо проектування систем вентиляції буде виконане досвідченими спеціалістами, які врахують всі нюанси та нормативні вимоги. Саме вони встановлять, якою має бути вентиляційна система – припливною чи витяжною. Це визначається вимогами, які пред’являються до вентиляції.

Переваги, які надає грамотний проект

Розробка проекту вентиляції конче необхідна, бо саме він стає основою монтажу всього обладнання, яке потім буде забезпечувати створення оптимального мікрокліматі в будь-якому приміщенні. Грамотно виконана проектна документація гарантує замовнику ряд переваг:

  1. Основною перевагою є те, що замовник отримує документацію, котра містить концепцію всієї майбутньої вентиляційної системи в його квартирі, будинку чи офісі.
  2. Проект дає клієнту уявлення про місця розміщення повітроводів, вентиляційних решіток, іншого обладнання ще до монтажу. Йому стає доступною й вся інше інформація про характеристики складових системи.
  3. Маючи проект, не буде проблем з узгодженням всіх елементів і дизайну приміщення, з їх гармонійним поєднанням.
  4. Проект, розроблений фахівцями, забезпечує отримання професійно організованої вентиляційної системи, в якій будуть враховані і побажання замовника.
  5. З грамотним проектом непорозуміння між замовниками і виконавцями стають мінімальними.
  6. В майбутньому проект дає можливість оцінки правильності монтажу.
  7. Проект – це і можливість незалежних оцінок коректності і правильності запропонованих рішень.

Мінуси монтажу без проекту

Будь-яка людина, у якої виникла потреба в обладнанні вентиляції, може зіткнутися з виконавцями, які будуть переконувати, що виконають монтаж без проекту. Якщо повестись на таку пропозицію, то в майбутньому можна отримати набагато більші втрати грошей і часу. При цьому можна залишитись з вентиляційною системою, яка буде неправильно працюючою, а то й зовсім не функціонуючою, й неефективною.

Співпраця з такими горе-фахівцями в результаті дасть безграмотну системі, яка буде характеризуватись масою недоліків, зокрема, таких:

  1. Повітропроводи мають неправильний діаметр.
  2. В приміщення подається неправильні обсяги повітря.
  3. Вентиляційні вузли встановлені неправильно.
  4. Вентиляційне обладнання змонтоване неякісно.

Перелік може бути продовжений, а тому, думається, що правильно думаючий клієнт зрозуміє, для чого витрачати гроші і час на розробку проекту. Без цього не обійтись, якщо бажаєш обійтись без проблем з вентиляцією в майбутньому.

Без проекту не обійтись

Оскільки опалювальна система є досить витратною серед інженерних мереж, то ставитись до її обладнання варто відповідально. Тут ніяк не обійтись без проекту, який передбачає абсолютно все, що стосується майбутніх монтажних робіт.

Замислюючись над розробкою вентиляційної системи, не забувайте й про те, що вона має вписуватись в інтер’єр приміщення. Вирішити це питання можуть майстри –проектувальники з достатнім досвідом практичної роботи та наявними теоретичними знаннями.

Грамотно виконаний проект і наступні якісні монтажні роботи забезпечать надійність і безпечне підтримання комфорту в життєдіяльності людей.

 

14 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів