Письменниця Галина Малик здійснила мрію ужгородського школяра

Письменниця Галина Малик здійснила мрію ужгородського школяра
П’ятикласник однієї з ужгородських шкіл Сергій Кодарук обожнює читати та декламувати вірші. З творчістю Галини Малик, однієї з найвідоміших сучасних письменниць України, знайомий дуже добре і не тільки зі шкільної програми. А познайомитися особисто з улюбленою авторкою було давньою мрією Сергійка.

 

«Дуже важливо підтримати дитину, допомогти їй розібратися, чого вона прагне. Я завжди раджу дітям, які до мене звертаються, спершу себе зрозуміти. Відкрити себе собі, зрозуміти, що тебе найбільше гріє в цьому світі, що тобі хочеться робити. Адже, не даремно, один розумний чоловік сказав: якщо ви оберете для себе працю, яку будете по-справжньому любити, то ви не працюватимете жодного дня в житті» - каже письменниця Галина Малик.

Сергійко – дуже творча дитина. Займається вокалом, відвідує гурток фольклорного мистецтва, малює, опановує фортепіано. Є лауреатом та дипломантом різних міжнародних й всеукраїнських конкурсів. Хлопець став учасником проєкту Фонду Андрія Півня «Ужгород – місто талантів». Власне, зустріч з Галиною Малик була подарунком для Сергія у межах проєкту. Мама хлопця, Наталія Кодарук, каже, таким піднесеним й захопленим, як після знайомства з улюбленою письменницею,  давно не бачила свого сина.

«Щиро дякуємо Фонду Андрія Півня за чудову довгоочікувану зустріч. Сергійко дуже задоволений. Зараз він уже каже, що теж буде писати. Дякуємо пані Галині за натхнення, за його посмішку і ту радість, блиск в очах, з якими він повернувся додому. Емоції за край. Усім родичамта викладачам, які з ним займаються, Сергійко захопливо розповідає про свою зустріч з улюбленою письменницею» - ділиться враженнями Наталія Кодарук, мама Сергійка.

Найголовніше завдання літератури для дітей, каже Галина Малик, тримати правильні орієнтири, аби дитина не збивалася з напрямку, у якому треба розвиватися, розрізняла, де добро, а де зло, де вірність, а де зрада. Основні людські моральні цінності література для дітей повинна пропагувати. Це й було основним завданням зустрічі. Тим часом організатори проєкту «Ужгород – місто талантів» нагадують, учасником проєкту може стати кожна талановита, здібна дитина, яка розвивається у своїй улюбленій справі. Для цього потрібно заповнити заявку за посиланням - https://docs.google.com/forms/d/1zc8CjJ0r0muGq_PnXUuEPzUHsy6ZtGcItUhDHw4u0PI/edit?chromeless=1

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів