На Закарпатті масово проводять курси першої меддопомоги для населення

На Закарпатті масово проводять курси першої меддопомоги для населення

 

На Закарпатті масово проводять курси першої медичної допомоги, заняття організовують на площах міст, в бібліотеках та благодійних фондів і навіть на полігоні. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Більшість із курсів пройдуть у місті Ужгород, обласному центрі Закарпаття, їх проведуть за участю відомих у місті волонтерів, співробітників Червоного Хреста та професійних військових і медиків. Так, перші такі заняття впродовж наступних днів відбудуться в четвер, 24 лютого, о 13 годині на площі Театральній в Ужгороді, тут вчитимуть наданню першої меддопомоги військові медики 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Згодом, о 16 годині, вишкіл із надання меддопомоги проведуть у читальній залі обласної бібліотеки в Ужгороді. Усіх охочих вчитимуть принципам першої допомоги, проводити серцево-легеневу реанімацію та зупиняти кровотечі. У п'ятницю на полігоні в Оріховиці під Ужгородом військові проведуть вишкіл для медиків екстреної допомоги, долучитися до навчань можуть інші охочі - за попереднім записом.

Водночас, один із благодійних фондів Ужгорода запроваджує серію медичних курсів - в офісі "Фонду Андрія Півня", їх проводитимуть щотижня у п'ятницю та суботу за попереднім записом. Тривалість занять на курсах першої меддопомоги різниться: від двох годин до півдня. Утім, на всі вишколи громадян просять записуватися наперед. Плати за курси немає, як правило, усі вишколи є безкоштовними. Обмежень за віком чи гендерним принципом щодо бажаючих пройти курси першої медичної допомоги також не встановлено.

 

 

23 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів