В Ужгороді говорили про можливість реконструкції в місті пам’ятника воїнам-афганцям «Скорботна мати»

В Ужгороді говорили про можливість реконструкції в місті пам’ятника воїнам-афганцям «Скорботна мати»
Про можливість реконструкції в Ужгороді пам’ятника воїнам-афганцям «Скорботна мати» на Православній набережній йшлося сьогодні на зустрічі міського голови Богдана Андріїва із головою правління Ужгородського міського товариства учасників афганської війни Василем Понзелем, головою Закарпатської обласної спілки ветеранів війн Михайлом Куцкіром та скульптором, автором пам’ятника «Скорботна мати» Василем Олашиним.

 

У зустрічі також взяли участь заступник міського голови Василь Гомонай, головний архітектор міста Олег Боршовський, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту міськради Ольга Василиндра, директор департаменту міської інфраструктури Віталій Гільтайчук. Богдан Євстафійович наголосив, що влада Ужгорода докладає зусиль, щоб упорядкувати всі, без винятку, пам’ятники, які на балансі міста. Щодо пам’ятника «Скорботна мати», то воїни-афганці пропонують зробити капремонт монументу або ж його реконструкцію.

Міський голова підтримав такі наміри, дав доручення керівникам профільних підрозділів опрацювати питання, а згодом звернутися до бюджетної депутатської комісії щодо виділення фінансування. Паралельно скульптор Василь Олашин працюватиме із головним архітектором міста, оскільки його проєкт реалізований не до кінця. Він запропонував таки завершити роботи, щоб пам’ятник та територія навколо нього мали цілісний вигляд. Заступник міського голови Василь Гомонай нагадав, що на початку минулої каденції, у 2015 році, багато пам’ятників в Ужгороді не були обліковані. Ситуацію виправили і вже зараз міська рада може проводити відповідні роботи.

Богдан Андріїв подякував афганцям, які ініціювали зустріч. Михайло Куцкір висловив вдячність міському голові, який у 2017 році особисто допоміг відновити пам’ятник, коли невідомі розкололи меморіальну плиту із прізвищами 54 загиблих закарпатців. Михайло Куцкір та Василь Понзель висловили сподівання, що проведуть всі необхідні роботи, щоб оновити пам’ятник.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів