В Ужгороді відбулася зустріч із представниками трьох міжнародних організацій ООН

В Ужгороді відбулася зустріч із представниками трьох міжнародних організацій ООН
В Ужгородській міськраді напередодні відбулася зустріч із представниками трьох міжнародних організацій ООН – фахівцями УВКБ ООН, Програми розвитку Організацій Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні, Міжнародної організації з міграцій (МОМ). Йшлося про подальшу співпрацю та реалізацію в Ужгороді соціальних проєктів.

 

Заступник міського голови Вадим Борець подякував за допомогу, яку надавали міжнародні організації, наголосив на важливості залучення постраждалих від війни людей, які проживають на території громади, до життя міста, їхнє працевлаштування, реалізацію стартапів. Заступник міського голови Василь Пинзеник додав, що влада розгляне можливість реалізувати задум представників міжнародних організацій та створити в Ужгороді відкритий простір для переселенців, де вони зможуть комунікувати, творчо розвиватися, підвищувати свою ресурсність та отримувати всю необхідну інформацію для втілення задумів.

Директор Ужгородського міського центру соціальних служб департаменту соцзахисту Іван Фленько закцентував на важливості спільної роботи у напрямі покращення ситуації із безбар’єрністю. Начальниця Служби у справах дітей Ужгородської міської ради Марина Арокгаті запропонувала також створити на території громади Центр сім’ї та дітей, де зможуть тимчасово проживати родини і діти як ВПО, так і містян, котрі перебувають у складних життєвих обставинах.

Представники міжнародних організацій розповіли, що визначили наразі 4 пріоритетні напрями для підсилення інтеграції ВПО та вирішення нагальних проблем, викликаних вимушеним переміщенням населення:

- розширення можливостей та залучення громад;

- соціальний захист;

- доступ до правосуддя;

- створення інклюзивного економічного середовища у громадах.

За результатами консультацій агенції ООН розробили каталог, який описує сфери та конкретні заходи, які можна було б реалізувати спільно, спираючись на потреби та пріоритети місцевої влади, ВПО та громад.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

27 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів