«Закрийте небо над Україною!» - вимагають українці у Будапешті ФОТО

«Закрийте небо над Україною!» - вимагають українці у Будапешті ФОТО
«Закрийте небо над Україною!» – під таким гаслом 5 березня пройшла чергова демонстрація перед посольством Росії у Будапешті.

 

З натхненною промовою до присутніх звернулася заступник голови Світового конгресу Українців Ярослава Хортяні, яка закликала політичних лідерів Європейського союзу та Сполучених Штатів прийняти рішення про закриття повітряного простору над Україною для запобігання багаточисельним жертвам серед цивільного населення та можливим техногенним катастрофам.

Серед виступаючих, які на сцені змінювали один одного, був і угорець, свідок вторгнення Радянського Союзу до Угорщини в 1956 році, і уродженка Грузії, яка стала свідком війни Росії проти Грузії в 2008 році, і поляк, дружина якого – українка з Дніпра, і представник Асоціації адвокатів Угорщини, і українка, активний член місцевої української громади, батьки якої в даний момент перебувають під обстрілами в Чернігові, та багато інших.

Особливо емоційним був виступ однієї з виступаючих, як звернулася до українських матерів, до їх сердець з закликом до єднання, єднання в молитві. Вона звернулась також до російських солдатів із закликом «Вертайтесь до ваших матерів, вони вас кличуть додому. Ідіть додому живі (поки живі)!».

Всі жінки, присутні на мітингу, взявшись за руки, створили «ланцюг матерів». Все це відбувалось під супровід пісні «Рідна мати моя» у виконанні Квітки Цісик, і серед присутніх не було, здається, жодної людини, хто б не просльозився у цей момент, інформує Українська асоціація "Єдність".

 

06 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів