"Ми вже другий раз біжимо з сім’єю від "руського миру", — історія однієї евакуації до Мукачева

"Ми вже другий раз біжимо з сім’єю від "руського миру", — історія однієї евакуації до Мукачева
Понад 14 тисяч людей офіційно зареєструвалися в Мукачеві для тимчасового проживання. Про це 24 лютого повідомив речник міської ради Владислав Микита.

 

Понад три тисячі вимушених переселенців скористалися муніципальним безкоштовним житлом, яке надає міська рада. В гуртожитку навчального закладу Мукачева поселився Максим Чечулін із двома дітьми. Його родина вдруге змушена була покинути свій дім, вперше вони з Луганська переїхали в Харків.

Максим Чечулін разом із сім’єю три тижні живе в гуртожитку освітнього закладу Мукачева. Вони приїхали на Закарпаття через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Чоловік став на військовий облік. Його дружина Олена зараз в онкологічному відділенні міської лікарні.

"Ми вже другий раз біжимо з сім’єю від "руського миру". Ми переїхали з Луганська одразу в Харків останнім потягом: три сумки, кішка, син, жінка і все. В Харкові нас зустріли. Почали нове життя. І зараз ми вже тут. 23 лютого ми ще святкували день народження молодшої дочки – Амелії. Після того, як у дочки почало закладати вуха й вона почала тупати ногою. Ми зрозуміли, що сирени дуже погано впливають, і ми поїхали сюди, в Мукачево. Ілля – це старший, він зараз картоплю чистить. А це Богдан. Ми познайомилися тут. Він із Києва", — каже чоловік.

Максим на своєму автомобілі щодня розвозить гуманітарну допомогу в різні місця Мукачівського району. "Допомагаю, як можу, тому що дівчата дуже стараються. Ну, рознести картоплю син теж допомагає. З волонтерами зв’язався, теж допомагаю привозити і на цей гуртожиток, і на інший гуртожиток, тому що автомобілем приїхали. Гуманітарку допомагаю розвантажувати. А далі — не знаю, як стан жінки буде. Уже домовилися зі всіма, хто на нашому районі, наш район у Харкові – це "Горизонт". Він збоку й дуже постраждав. Домовилися, що будемо допомагати усім безкоштовно. Будемо родинами збиратися, щоб жінки готували їсти, а іншим будемо допомагати чим зможемо відновлювати", — розповідає вимушений переселенець.

У гуртожитку, де живе Максим Чечулін, поселили близько сотні вимушених переселенців, — розповідає заступниця директора закладу Марія Трощак.

"Зараз ми зробили в гуртожитку 115 ліжкомісць, але за потребою тому що дуже багато приїжджало вимушених переселенців ми додали ліжка. Але на цей час 94 людини. В ЦНАПі організовані волонтерські перевезення закордон, то до обіду люди виїжджають, а вже після обіду, вночі, коли опівночі, о другій ночі люди заселяються. Дуже багато з дітками, дітей від 30 до 50", — каже Марія Трощак.

З 24 лютого, за словами речника міськради Влада Микити, муніципальним житлом у Мукачеві забезпечили більш ніж три тисячі переселенців.

Суспільне Закарпаття

 

30 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів