Завдяки прокурорам Закарпаття понад пів мільйона гривень перераховано на підтримку ЗСУ

Завдяки прокурорам Закарпаття понад пів мільйона гривень перераховано на підтримку ЗСУ
За ініціативи прокурорів органів прокуратури Закарпатської області на спеціальний рахунок Збройних Сил України вже перераховано 575 тис. грн.

 

Усе це – суми застав у кількох кримінальних провадженнях. За участі прокурорів судами задоволено клопотання про зміну обвинуваченим запобіжних заходів на особисте зобов’язання, а кошти направлено на забезпечення потреб армії. В одному випадку прокурором подано до суду угоду про визнання винуватості, на підставі якої щодо особи ухвалено вирок суду, а заставу у розмірі 62 тис. грн перераховано на користь ЗСУ.

Водночас за клопотанням прокурора суд прийняв рішення про звернення в дохід держави ще 175 тис. грн у зв’язку з розшуком підозрюваного у провадженні щодо фальсифікації документів і зловживання повноваженнями. Ці кошти вже поповнили держбюджет і також можуть бути направлені на допомогу українським військовим.

Крім того, з початку повномасштабного вторгнення РФ в нашу державу забезпечено передачу понад 20 автомобілів на потреби українських військових. Вирішується питання щодо можливостей передачі й інших транспортних засобів, які перебувають на майданчиках тимчасового тримання, на потреби оборони.

Закарпатська обласна прокуратура

 

05 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів