В Ужгороді стартувала виставка дитячих малюнків на великодню тематику

В Ужгороді стартувала виставка дитячих малюнків на великодню тематику
Понад 20 років Ужгородська дитяча школа мистецтв проводить конкурс «Чарівна писанка». 2022-ий не став винятком, попри події, що відбуваються у країні, війну, неспокій. Виставку дитячих малюнків учнів школи мистецтв на великодню тематику відкрили сьогодні в Ужгородській публічній бібліотеці.

 

На відкриття прийшли заступник міського голови Василь Гомонай, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міськради Ольга Василиндра, директорка Ужгородської школи мистецтв Наталія Громова, директорка Ужгородської публічної бібліотеки Людмила Ленарт. Привітали із прийдешнім святом Воскресіння Христового, відзначивши, що у такі важкі для України часи дуже важливо підтримувати мистецтво, наші традиції та звичаї. Учні школи мистецтв Ганна Ткачук та Неллі Грицило декламували патріотичні вірші, а юна художниця Яна Яцко показала свій малюнок та розповіла про сімейні традиції святкування Великодня.

У бібліотеці представили тільки невеличку частину робіт, які учні Ужгородської школи мистецтв, а також дітки, що тимчасово проживають у нашому місті, надіслали для участі у конкурсі, загалом підготували 145 малюнків. Зазначалося, що дітей орієнтували малювати те, що вони хочуть бачити, мати.

На жаль, дітям бракує сьогодні багатьох речей, які роблять дитинство щасливим. І це відображено у малюнках. Водночас, роботи яскраві: діти хочуть мирне небо, щасливий Великдень, радість – вдома, у школі, в країні.

Виставка дитячих малюнків в Ужгородській публічній бібліотеці триватиме ще впродовж тижня.

Ужгородська міська рада

 

20 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів