Міський голова Ужгорода зустрівся з представником ZOA в Україні. Що обговорили?

Міський голова Ужгорода зустрівся з представником  ZOA в Україні. Що обговорили?
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв сьогодні зустрівся з Райком ван Гінкелом – представником ZOA в Україні, міжнародної організації з надання допомоги та відновлення, яка базується в Нідерландах.

 

На зустрічі, де були присутні також заступник міського голови Вадим Борець, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич і координаторка проєкту ZOA Ірина Небесник, пан Гінкел розповів, що ZOA майже 50 років допомагає у 15 країнах світу – людям, які постраждали від насильницьких конфліктів і стихійних лих.

В Ужгороді планують надавати виплати окремим категоріям вимушених переселенців, зокрема і тим, кому за станом здоров’я чи з інших причин складно оформляти щось самостійно. Як краще організувати цю роботу, щоб допомогу отримали всі, хто її потребує – обговорили в міській раді. Наголошувалося, що кошти – 2 220 гривень, зможуть отримати ті, хто не брав участь у програмах виплат від структур ООН – Управління Верховного комісара у справах біженців, ЮНІСЕФ, Всесвітньої Продовольчої Програми.

Богдан Євстафійович поінформував про кількість вимушено переміщених осіб у місті, виклики, які з огляду на це долають влада та громада, наголосив на важливості надання додаткової, крім тої, що виділяє держава, допомоги.

Ужгородська міська рада

 

04 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів