Богдан Андріїв зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні

Богдан Андріїв зустрівся із  Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Аніцою Джамич, у розмові також узяла участь начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич.

 

– Чим ми можемо вам допомогти?, – таким було ключове запитання, з яким звернулася пані дипломат. Міський голова Богдан Андріїв розповів, що Ужгород зараз потребує підтримки, зокрема, щоб допомагати вимушеним переселенцям, які живуть у місті, відправляти допомогу в населені пункти, де тривають бойові дії – про це щодня надходять прохання з різних регіонів, підтримувати військових.

Зійшлися на думці, що з неблизької Хорватії не зовсім доцільно везти продукти, засоби гігієни чи, до прикладу, одяг – раціональніше передавати кошти на офіційні рахунки міської ради, а придбати необхідне можна і тут або ж у сусідніх із нами країнах.

– Три десятиліття тому схожі події відбувалися і в балканських країнах, тому ми дуже добре розуміємо, що переживає Україна, – зазначила пані Аніца і додала, що Хорватія – невелика держава, але з великим серцем і готова всіляко нам допомагати. У Хорватії вже прихистили близько 15 тисяч українських переселенців, зокрема і людей з інвалідністю.

На зустрічі обговорили також співпрацю з хорватськими містами-побратимами Ужгорода – Пожегою, Пулою та Трогіром. Через пандемію коронавірусу вона останнім часом стала менш активною, а зараз ще й війна, але є сподівання що незабаром тісна і багатогранна взаємодія відновиться.

На завершення зустрічі Аніца Джамич знову наголосила, що Хорватія готова всіляко допомагати Україні і дипломатичне представництво цієї держави завжди відкрите до прохань та ініціатив українців.

Ужгородська міська рада

 

04 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів