В Ужгородській міськраді пройшла зустріч із урядовою Уповноваженою з прав осіб з інвалідністю

В Ужгородській міськраді пройшла зустріч із урядовою Уповноваженою з прав осіб з інвалідністю
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зустрівся днями із урядовою Уповноваженою з прав осіб з інвалідністю Тетяною Баранцовою, яка приїхала із моніторинговою місією. До зустрічі долучилися начальниця департаменту соціальної політики міської ради Алла Келемец та директор медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» Олег Кириленко.

 

Пані Тетяна розповіла, що через військову агресію російської федерації багато людей з інвалідністю та родин, що мають дітей з інвалідністю, звертаються неї з проханням допомогти у вирішенні проблем, пов’язаних із безпекою їхнього життя. Найскладніше – евакуація людей, звільнення їх з-під завалів будинків або підвалів, у яких вони переховуються по кілька тижнів. Тому Уповноважена постійно на зв'язку, координує цю роботу із рятувальниками, а згодом із керівництвом областей та міст, куди евакуйовують людей, волонтерами. Тетяна Баранцова подякувала Богдану Андріїву за те, що Ужгород, зокрема «Дорога життя»,  прийняв переселенців із інвалідністю із багатьох міст, зокрема Ірпеня, Бучі, Попасної, Сєверодонецька.

Міський голова Богдан Андріїв підкреслив, що проблемам людей з інвалідністю, маломобільних громадян влада Ужгорода, депутати намагаються приділяти максимум уваги. Відома й проблематика та діяльність медико-соціального центру, із міського бюджету для підтримки та розвитку соціальних послуг  надавачів недержавного сектору   протягом останніх років виділяють значну суму коштів.  Цьогоріч громадська організація «Центр надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей та осіб з інвалідністю «Дорога життя»»  виграла конкурс на надання соціальних послуг з денного догляду за рахунок бюджетних коштів на суму майже 900 тис. грн., загалом на програму надання соціальних послуг за рахунок коштів Ужгородської міської територіальної громади передбачили понад 3 мільйони гривень.  

Під час зустрічі обговорили й питання щодо поліпшення  житлово-побутових умов людей з інвалідністю – переселенців у реабілітаційному центрі, міському терцентрі, а також місцях компактного проживання переселенців, Уповноважена з прав осіб з інвалідністю поінформувала, що ініціюватиме, щоб за підтримки Агенції у справах біженців обладнати якесь приміщення або заклад сантехнікою, ліжками, кухнею, пандусами, тобто всім необхідним, щоб люди з інвалідністю почували себе гідно. Домовилися про співпрацю та комунікацію з цих питань.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

17 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів