Два віслюки, яких евакуювали з Києва, проживають в селі Ужгородського району

Два віслюки, яких евакуювали з Києва, проживають в селі Ужгородського району
Два віслюки, яких евакуювали з Києва, проживають в селі Оноківці Ужгородського району. Про це Суспільному розповіла власниця екоферми Тетяна Стасьо. За її словами, тварин привезли волонтери в середині березня, і вони вже адаптувалися на екофермі.

 

Ужгородка Віра Качалаба разом з дітьми прийшли подивитися на віслюків, яких евакуювали з Києва. "Ми з сім'єю прийшли подивитися на тваринок в екоферму, добре, що знайшлися люди, які їх прихистили. Віслюки вже більше адаптувалися, видно, що вони доглянуті. Сподіваємося, що скоро війна закінчиться і вони повернуться додому", — каже жінка.

Близько доби перевозили віслюків з Києва до Ужгорода, розповідає власниця екоферми Тетяна Стасьо. "Водій зі Львова поїхав у Київ, забрав віслюків і привіз до нас. За цей час поки вони їхали, часто зупинялися для того, аби дати їм пити або поїсти. Дорога була важка через постійні зупинки блок постів. Тому вони їхали майже добу. Після того, як приїхали, вони не захотіли виходити з машини, боялися, адже це нова територія. В перший час їм було дуже складно: нічого не хотіли їсти, завжди були поруч. Наш віслюк підходив до них, хотів подружитися, ніби хотів розказати, що тут добре", — розповіла власниця екоферми.

Адаптовувалися до нових умов віслюки впродовж місяця, розповідає Тетяна Стасьо. "Зараз вони дуже товариські, зранку нас дуже чекають, коли прийдемо і будемо їх годувати. Вони готові посміхатися та показувати язичок, щоб їм давали моркву. Вони вже максимально на всі сто відсотків адаптувалися і завжди чекають нових гостей, аби показати їм свою посмішку і те, які вони щасливі", — каже жінка.

За словами Тетяни Стасьо, додому віслюки повернуться, коли в Києві не буде військової загрози. Наразі на екофермі, окрім віслюків, проживають близько двохсот тварин: страуси, фазани, вівці.

Суспільне Закарпаття

 

20 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів