Мурал до Дня Конституції намалювали на паркані стадіону в Ужгороді

Мурал до Дня Конституції намалювали на паркані стадіону в Ужгороді
На одному з парканів стадіону «Автомобіліст» в Ужгороді закінчили малювати мурал до Дня Конституції. Малювали його в рамках Всеукраїнської акції з написання муралу, яку організував волонтерський рух української молоді Будуємо Україну Разом (БУР). До акції долучилося 27 українських міст, із Закарпаття мурал малювали тільки в Ужгороді.

 

Координаторка акції в Ужгороді Дар’я Осокіна розповіла, що макет малюнку розробляла спільно з дизайнером.

— Він мав бути таким, щоб до нього могли долучитися будь-хто, навіть не фахові люди, без художньої освіти — пояснила вона. — І він мав бути максимально наближений до національної теми, адже малюється він до Дня Конституції.

За словами Дар’ї, пошук волонтерів, тобто людей, які би хотіли безпосередньо взяти участь у малюванні, був не такий гладкий, як вона сподівалась. Та все ж група набралася, це, за словами координаторки, були переважно ті люди, з ким вона раніше вже співпрацювала в Ужгороді. Після затвердження місця малювання взялися за роботу.

Mural Uzhgorod

— В суботу були підготовчі роботи, в неділю малювали, сьогодні доробляємо. Наймолодша серед нас — 14-річна дівчина з Миколаєва, вона переселенка. Є переселенці з Києва, дизайнер наш — з Краматорська, дві місцеві дівчини з поліції долучилися до нас і ще одна ужгородка, яка закінчила художню школу і вона дуже потужна в цьому, основну частину робіт ми з нею робили. Самі люди, котрі малювали, дали дуже потужну силу — це їхня енергія, їхній час. Ми всі стояли на рівних у цьому проекті.

Varosh

 

27 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів