На сайті президента зареєстрували петицію про присвоєння закарпатцю Олегу Куцину звання Героя України

На сайті президента зареєстрували петицію про присвоєння закарпатцю Олегу Куцину звання Героя України
На сайті офіційного представництва президента України зареєстрували петицію про присвоєння командиру батальйону "Карпатська Січ" (49-ий окремий стрілецький батальйон ЗСУ) Олегу Куцину звання Героя України, посмертно. Станом на 17 серпня петиція зібрала понад півтори тисячі підписів із 25 тисяч необхідних для розгляду.

 

Автор петиції Андрій Сусол у коментарі Суспільному розповів, що командир "Карпатської Січі" має бути відзначений званням за заснування батальйону, який виконує бойові завдання на передовій, а також за систематичну роботу з патріотичного виховання.

"Звання Героя України присвоюють зазвичай або за героїчний вчинок, або за методичну, системну і тривалу роботу на благо України. Олег Куцин — це брила українського націоналізму. Він постійно працював над тим, щоб Україна перемогла у війні й ставала незалежною. Йому варто давати Героя України, за те, що він створив підрозділи, які звільнили цілі села, і за те, що він зробив величезний шмат просвітницької роботи", — розповів телефоном Суспільному Андрій Сусол.

У тексті петиції автор зазначив, що Олег Куцин був учасником студентської акції "Революція на граніті", першим повісив прапор України над Тячевом у в кінці 80-их, був сотником "Закарпатської сотні" під час Революції Гідності. Після початку війни у 2014-му році, з його ініціативи була створена добровольча штурмова рота "Карпатська Січ".

"Добровольчий рух під його керівництвом набирав обертів, сотні бійців увійшли в лави ЗСУ створивши добровольчий 49-й окремий стрілецький батальйон “Карпатська Січ”. Після боїв на Київщині “Карпатська Січ” тепер воює на Ізюмському напрямку", — йдеться у тексті петиції.

 

17 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів