В Ужгороді Роман Малиновський презентував свою дебютну книжку "Солодке життя" (ФОТО)

В Ужгороді Роман Малиновський презентував свою дебютну книжку "Солодке життя" (ФОТО)
У вівторок, 4 жовтня 2022 року, о 19:00 у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф.Потушняка (пр. Свободи 16, Ужгород) відбувсялітературний вечір – презентація збірки оповідань українського прозаїка Романа Малиновського.

 

«Солодке життя» — збірка оповідань, об’єднаних настроєм та сюжетними спіралями. Тринадцять історій, які нуртують внутрішніми драмами, переживаннями, пристрастю, люттю, обожнюванням. Оповідання кінематографічні: читаючи, ви наче відчуватимете простір фізично — тканини, кольори, відтінки, поверхні. Цей ефект посилюють обкладинка та ілюстрації, створені для збірки художницею Андріаною Чуніс. Побачила світ книжка у 2021 році у видавництві Meridian Czernowitz.

Однією з особливостей «Солодкого життя» є драматургія, адже це збірка короткої прози у формі клепсидри, де кожне оповідання віддзеркалюється, тематично або настроєво:  перше – в останньому, друге – у передостанньому, і так – до середини. Літературним редактором видання став український автор Юрій Андрухович.

Захід відкрив президент  Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев, який розповів про проект, в рамках якого проходила зустріч. Під час презентації, яку модерувала Євгенія Напуда, Роман Малиновський  розповів про те, з чого розпочинався його шлях в літературі, поділився історіями з власного життя, пов’язаними з подорожами  та бібліотеками та зачитав публіці свої оповідання.

Відео-трансляцію заходу можна переглянути тут: https://www.facebook.com/zak.ounb/videos/635264704982728

Подія відбулась в рамках роботи Літературної мережі проекту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото Наталії Боднар та Володимира Хили.

Прес-служба Закарпатської ОУНБ ім.Ф.Потушняка

 

05 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів