Ступінь жорсткості матраца: як правильно обрати

Ступінь жорсткості матраца: як правильно обрати

 

Від якості нічного відпочинку залежить стан здоров'я людини та її самопочуття. У магазинах Вінниці представлені різні види матраців. Вони відрізняються наповнювачами, розмірами та ступенями жорсткості. Як правильно вибрати виріб за останнім критерієм — далі у цій статті.

Вік: ключові моменти при придбанні

Існує думка, що матраци для дорослих людей підійдуть малюкам. У дітей ще не сформований опорно-руховий апарат. Необхідно створити умови для правильного розвитку кісток. Особливості вибору матраців з урахуванням віку:

  1. Для людей від 50 років. Підійдуть моделі з середньою жорсткістю. Надто м'яка постіль у похилому віці погано впливає на опорно-руховий апарат.
  2. Для новонароджених. Для правильної постави у майбутньому краще обрати жорсткі моделі.
  3. Для дорослих. Варто враховувати, чи є захворювання хребта. Якщо так, підійдуть ортопедичні моделі. Якщо проблем з опорно-руховим апаратом немає, можна спати на матраці середньої жорсткості.

Деякі виробники пропонують двосторонні моделі. Наприклад, з одного боку матрац ортопедичний, а з іншого — жорсткий. Це зручно, тип виробу легко змінити за необхідності. Якщо народиться немовля або з'являться захворювання хребта, не доведеться купувати нове спальне приладдя.

При захворюваннях спини краще проконсультуватися з лікарем. Він підкаже, яка жорсткість підійде у вашому випадку. Враховуйте, що ціни на матраци з ортопедичними властивостями вищі. Такі моделі забезпечують правильне положення людини уві сні, сприяють формуванню постави.

Зріст та вага: що враховувати

Матраци купують індивідуально, враховуючи фізичні параметри. Особливості вибору в залежності від ваги:

  1. При параметрах 40–60 кг. Підійдуть м'які моделі та середньої жорсткості. Вага не створює велике навантаження, виріб не прогинається.
  2. 60–90 кг. При таких параметрах підійдуть ортопедичні матраци. Навантаження має розподілятися рівномірно для запобігання викривленням хребта та забезпечення правильної постави.
  3. Понад 90 кг. Варто обрати жорсткі моделі. Можна знайти спеціальні матраци для людей з надмірною вагою. Вони не прогинаються, навантаження на хребет відсутнє.

Матрац має бути довшим, ніж зріст людини. Вироби повинні займати усю площу спального місця. Людина не контролює рухи, коли спить, тому може посунутися уві сні. Якщо довжини матраца недостатньо, це викличе дискомфорт, організм може прокинутися, а це знижує якість відпочинку.

Зверніть увагу на товщину виробу. Тонкі моделі не забезпечують ортопедичного ефекту. Краще обрати товсті матраци, моделі провідних брендів представлені на Allo.ua у Вінниці, серед них легко знайти необхідний виріб. Пам'ятайте, що термін служби матраца та його вартість залежать від наповнювача. Не радимо економити на приладді для сну, адже від якості відпочинку залежить самопочуття та здоров'я!

 

25 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів