У "Закарпаттяобленерго" відбулась нарада щодо відключень електроенергії. Що відомо?

У "Закарпаттяобленерго" відбулась нарада щодо відключень електроенергії. Що відомо?
У офісі ПрАТ "Закарпаттяобленерго" четвертого грудня відбулась нарада щодо відключень електроенергії на Закарпатті. Про це повідомили на сторінці голови Закарпатської ОВА Віктора Микити у Facebook. Участь у ній взяли голови обласної, районної рад, представники громад та правоохоронні органи.

 

Щодо відключень електроенергії на місцях

У повідомленні голови ОВА заявили про незрозумілість графіків вимкнень, які публікують на сайті товариства "Закарпаттяобленерго", а також про "відсутність відключення абонентів у ручному режимі", через що, одних абонентів вимикають від електроживлення системно, а інших — не вимикають взагалі.

Генеральний директор ПрАТ "Закарпаттяобленерго" Олександр Білак пояснив ситуацію з тривалими відключеннями електроенергії.

"Є в нас такі графіки, у яких відображено послідовність відключення. Але, у разі недостатності ліміту, попередню чергу, яку вимкнули раніше, не вмикають знову, а вимикають додаткові", — заявив Олександр Білак у відеокоментарі на сторінці голови ОВА.

"Разом з головами територіальних громад вирішили організувати взаємодію шляхом чіткої фіксації погодинного відключення самими громадами й повідомлення про перевищення часу обмежень, встановлених графіком. Очільники РВА будуть контролювати цей процес і надаватимуть аналітику на регіональний рівень", — йдеться у повідомленні Віктора Микити.

Робота бізнесу в умовах відсутності електропостачання

За словами голови ОВА, представникам бізнесу необхідно "оперативно закупляти генератори".

"Всі повинні бути в рівних умовах і готуватися до важких часів. Палива в області буде достатньо", — заявив голова Закарпатської ОВА.

Щодо святкової ілюмінації, за словами Віктора Микити, всі громади підтримали заборону і самостійно обмежують її використання.

 

04 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів