На Закарпатті відновлююь практику функціонування шкіл при релігійних громадах (ВІДЕО)

На Закарпатті відновлююь практику функціонування шкіл при релігійних громадах (ВІДЕО)
Так, ліцей «ТeoБенд” перший навчальний рік, як діє при Мукачівській греко-католиціькій єпархії в Ужгороді. Заклад – приватний, бо заснований парафією катедрального собору, але некомерційний – бо не працює заради прибутку. Наразі тут навчається майже півтори сотні дітей 1-5 класів.

 

«Tеобенд» – католицька школа при Ужгородському греко-католицькому катедральному соборі відкрила свої двері 1 вересня 2022 року. Тут день починається з молитви, а усі уроки не обходяться без релігійних основ.

Перший навчальний рік, а інтерес до релігійних шкіл при парафіях чималий, адже це гарна можливість  виховання дітей у кращих християнських традиціях. Тут навчається 140 учнів – два перші класи та по одному аж до 5. Коли звучить тривога – усім вистачить місця в укритті під єпархією. Усе облаштували так, що й уроки можна проводити. В укритті навіть невеличкий спортзал  з тренажерами. Поки найактивніші діти зайняті на тренажерах, решта – розважаються з вчителькою. 

15 вчителів задіяні у навчальному процесі. Займаються за системою «Інтелект».  Система навчання - з  релігійним напрямом, тобто, адаптована  до християнських канонів. 

Кожен тиждень тут – тематичний. Наприклад, зараз – історія створення світу. І вчителі на різних уроках торкаються теми кожен зі свого боку у доступній та цікавій для дітей формі.

Не більше двох десятків учнів – у класі. Ліцей є приватним, проте некомерційним закладом. Приватний, бо заснований парафією катедрального собору, але некомерційний – бо не працює заради прибутку. Функціонує завдяки спонсорським коштам. Опікується цим проєктом повністю Мукачівська Греко-католицька єпархія.

ТРК "Мукачево" (М-студіо)

 

29 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів