Закарпатський народний хор минулого року провів 94 концерти та зібрав 200 000 гривень для ЗСУ

Закарпатський народний хор минулого року провів 94 концерти та зібрав 200 000 гривень для ЗСУ

 

Про це сьогодні під час робочої зустрічі з керівництвом Закарпатської обласної ради повідомила художній керівник та диригент Закарпатського заслуженого народного академічного хору Наталія Петій-Потапчук, - інформують Новини Закарпаття.

Вона також розповіла, що через війну в Україні багато концертів, до яких були готові вже й афіші. Довелося скасувати. Проте, 94 таки провели, половина з яких — безкоштовні. 16 концертів провели в Італії, Німеччині, Австрії, Хорватії, Угорщини та інших країнах ЄС для понад 20 тисяч глядачів. Хор і надалі продовжує волонтерити. Співпрацює з «Волонтерами Закарпаття», «Рухом підтримки закарпатських військових» та інщими організаціями. За зібрані кошти члени колективу придбали тепловізор, збирають на дрони й автомобілі.

У 2022 році заклад було профінансовано з обласного бюджету на 12 млн 742 тис грн. Майже всі кошти витрачено на оплату праці 85 учасникам колективу. Зі слів керівниці, хор має вагому матеріально-технічну базу костюмів, апаратури, устаткування. Минулого року вдалося дещо покращити і приміщення, де ведуть діяльність та кімнату-музей хору. Провели авторські концерти, присвячені знаним композиторам Віктору Теличку, Євгену Станковичу та Дизидерію Задору. Колектив випустив кліп "Свята Україна", який був представлений на всесвітньому фестивалі у Каліфорнії "Співай Україно!"

Також Закарпатський хор нагороджено орденом Всесвітньої культурної дипломатії у США. А ще співочо-музичний колектив із Закарпаття назвали феноменом культурного надбання України у німецькому журналі "Lambert". Працівники хору запустили проєкт "Зіркове майбутнє Срібної Землі" для підтримки талановитої співочої молоді та працюємо над рядом інших музичних проєктів.

 

14 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів