Помічниця митного кінолога «Дана» миттєво спрацювала на сигаретний тайник у «Мерседесі»

Помічниця митного кінолога «Дана» миттєво спрацювала на сигаретний тайник у «Мерседесі»
Сьогодні, 23 лютого, на митному посту «Дякове», що на українсько-румунському кордоні, інспектор-кінолог управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці разом зі своїм чотирилапим помічником викрили 50-річного жителя Закарпаття, який вдався до незаконного переміщення тютюнових виробів через кордон.

 

385 пачок сигарет з фільтром торгової марки «PHILIPMORRIS NOVEL MIX» чоловік заздалегідь приховав у конструктивних нішах іномарки «MERCEDES-BENZ S350». Предмети правопорушення закарпатець намагався швидко перевезти за кордон, обравши під час митно-прикордонного контролю спрощену смугу – «зелений коридор». Своїми діями він «декларував» про чесні наміри виїхати з митної території України.

Однак, залучена для ретельної перевірки кінологічна команда за лічені хвилини змусила порушника пошкодувати за свої неправомірні дії. Службова собака «Дана», добре натренована на запах тютюну, обнюхуючи багажний відсік автівки, миттєво зафіксувала «спробу» контрабанди, подавши певний знак своєму господарю. Аби добратися до тютюнових сховок, інспекторам довелося демонтувати у кількох місцях декоративну обшивку транспортного засобу.

Тож, за приховування від митного контролю тютюнових виробів, використавши конструктивні порожнини іномарки для незаконного переміщення товару через кордон, відносно закарпатця складено протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Виявлені сигарети, вартістю 26,4 тис грн, а також автомобіль, оцінений у 676 тис грн, вилучено до рішення суду. Санкції даного правопорушення передбачають не лише накладення штрафу в розмірі 100% вартості товару, а й їх конфіскацію разом з транспортним засобом.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

23 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів