В Ужгороді депутати підтримали Програми допомоги військовим, поліції та рятувальникам

В Ужгороді депутати підтримали Програми допомоги військовим, поліції та рятувальникам
В Ужгороді цього року діятиме Програма підтримки управління «Корпус оперативно-раптової дії» (КОРД) Головного управління Національної поліції в Закарпатській області.

 

Відповідний проєкт рішення підтримали депутати Ужгородської міської ради, сьогодні, 28 лютого, на черговій сесії міської ради.

Метою Програми є зміцнення матеріально-технічної бази управління «КОРД» (підрозділу поліції особливого призначення)  ГУ Національної поліції в Закарпатській області для ефективного виконання ним завдань щодо відсічі збройної агресії російської федерації проти України, боротьби з тероризмом, затримання небезпечних злочинців та злочинних угрупувань, звільнення заручників, силової підтримки, забезпечення захисту та охорони життя, здоров’я, прав, свобод і законних інтересів громадян.

Проголосували депутати Ужгородської міської ради і за Програму підтримки підрозділів Управління Служби безпеки України в Закарпатській області на 2023 – 2025 роки.

Програма передбачає:

- запобігання терористичній діяльності, у тому числі забезпечення своєчасності виявлення та усунення причин і умов, що сприяють вчиненню терористичних актів;

- забезпечення суб'єктів боротьби з тероризмом необхідною ресурсною базою;

- забезпечення готовності сил і засобів, що залучаються до проведення антитерористичних операцій;

- проведення спільних оперативно-розшукових та інших заходів;

- забезпечення належного рівня захисту та охорони об’єктів можливих терористичних посягань;

- організація і проведення командно-штабних та тактико-спеціальних навчань і тренувань з використанням сил і засобів суб’єктів боротьби з тероризмом;

- організація заходів щодо інформування та підготовки населення до дій в умовах загрози або вчинення терористичного акту;

- проведення серед населення міста інформаційно-роз'яснювальної та профілактичної роботи, спрямованої на неприйнятність тероризму та відмову від ідей використання терористичних методів для досягнення своєї мети тощо.

Також депутати Ужгородської міськради сьогодні на сесії підтримали Програму підтримки 1-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Закарпатській області на 2023-2024 роки. Програма розроблена для підвищення оперативності та якості надання послуг жителям Ужгорода, зменшення втрат від наслідків пожеж та надзвичайних ситуацій.

Основною метою Програми є :

- забезпечення матеріально-технічними засобами 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Закарпатській області;

- проведення робіт та вжиття заходів запобігання надзвичайним ситуаціям, захист населення і територій від них;

- невідкладне реагування на НС, гасіння пожеж, проведення пошукових, пожежно-рятувальних та інших невідкладних робіт;

- локалізація зон шкідливих і небезпечних факторів, що виникають під час аварій та катастроф.

Зміни до Програми сприяння діяльності управління патрульної поліції в Закарпатській області підтримали сьогодні на сесії Ужгородської міської ради. Узявши до уваги звернення управління, депутати проголосували за те, щоб збільшити загальний обсяг видатків за програмою на 2023 рік.

Програму підтримки військових частин Збройних Сил України, інших військових формувань та парамілітарних організацій також сьогодні підтримали депутати Ужгородської міської ради.

Програма передбачає виконання заходів із надання посильної допомоги у матеріально-технічному забезпеченні військовим частинам Збройних Сил України, іншим військовим формуванням, парамілітарним організаціям.

Ресурсне забезпечення програми становить 3 млн грн, зокрема 600 тисяч грн – з міського бюджету, решта – з інших джерел, не заборонених законодавством.

Програму надання шефської допомоги військовим частинам, розташованим на території міста на 2023-2024 роки, підтримали на сесії Ужгородської міської ради.

Метою програми є надання матеріально-технічної допомоги військовим частинам, розташованим на території міста.

Основні завдання:

- забезпечення належної боєздатності військових частин А-1778, 3115 Національної гвардії України в мирний та воєнний час;

- підвищення рівня культурно-виховної роботи у військових частинах;

- участь у військово-патріотичному вихованні молоді.

Ресурсне забезпечення програми з міського бюджету становить понад 52,2 млн грн (44,8 млн грн на 2023 рік і понад 7,4 млн грн на 2024 рік).

Програму «Безпека закладів загальної середньої освіти міста на 2023 рік» підтримали депутати на сесії Ужгородської міської ради. Вона передбачає забезпечення цілодобової охорони трьох закладів освіти, у яких ще проживають вимушені переселенці, які постраждали від військової агресії російської федерації.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

28 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів