На Закарпатті поліція активно впроваджує проєкт «Вихователь безпеки»

На Закарпатті поліція активно впроваджує проєкт «Вихователь безпеки»
На Закарпатті триває активний розвиток проєкту «Вихователь безпеки в освітньому середовищі». Нагадаємо, ця програма реалізовується за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Міністерством розвитку громад та територій України, освітнім омбудсменом України, Асоціацією міст України, Асоціацією об’єднаних територіальних громад, Дитячим фондом ООН (UNICEF) та власне громадами територіальних громад.

 

До цього Всеукраїнського проєкту долучилися і навчальні заклади Мукачівщини. Днями співробітники Мукачівського районного управління поліції Марина Ільтьо та Василь Басараб зустрілися з педагогами та учнями кількох місцевих навчальних закладів, щоб детальніше розповісти про мету та завдання проєкту.

Ювенали зазначили, що в мукачівській громаді уже успішно працює вихователь безпеки – Марія Гобрей. Вихователька ретельно стежить за тим, аби у шкільному середовищі панував здоровий клімат, активно спілкується з учнями молодшої, середньої та старшої школи, розповідаючи про булінг та способи його подолання, проводить профілактичні заняття, на яких розповідає про права та обов’язки дітей, відповідальність за скоєння правопорушень тощо.

«Проєкт має на меті вдосконалити взаємодію всіх сторін: поліцейських, рятувальників, освітян та громади. Саме створення безпечного середовища у шкільному колективі є пріоритетним завданням кожного з учасників проєкту. Головним же завданням вихователів безпеки є виявити негативні ризики у дитячому середовищі та усунути їх до того, як вони призведуть до негативних наслідків. Ми робитимемо все для того, щоб невдовзі вихователі безпеки з’явилися в усіх навчальних закладах Закарпаття», – зазначив начальник ювенальної превенції поліції регіону Андрій Курта.

Поліція Закарпатської області

 

08 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів