У одному з сіл Тячівщини встановили "сонячну" альтанку (ФОТО)

У одному з сіл Тячівщини встановили "сонячну" альтанку (ФОТО)
У День захисту дітей у с. Терново Нересницької тергромади провели Дні Енергії для дітлахів.

 

Проєкт організувала ГО «Громадський ресурсний центр розвитку села Терново» у співпраці з ГО «Екосфера». В активностях взяли участь понад 60 дітей та близько 20 дорослих жителів села. У програмі заходу: майстер-класи на теми шляхів скорочення відходів з метою зменшення негативного впливу на клімат. Також діти брали участь у пізнавальній вікторині та демонстрували свої знання з енергозбереження та змін клімату.

Дні Енергії відбувалися у центрі села Терново неподалік від нещодавно встановленої «сонячної» бесідки. Також дітям демонстрували силу сонця за допомогою іграшок на сонячних панелях. 

Проєкт мав на меті налагодити системну роботу громади в напрямку енергозбереження та енергонезалежності. Тому експертами були розроблені операційні цілі до Стратегії розвитку громади до 2030 року, які дозволять здійснювати заходи з енергонезалежності. 

У школах громади розроблена та впроваджена навчально-виховна програма «Енергія і клімат». Учасники Днів Енергії отримали багато інформаційних матеріалів щодо сталого поводження з ТПВ, причин змін клімату, енергозбереження, цінності мертвої деревини у лісі та інших тем, важливих для захисту довкілля.

У межах проєкту також було встановлено «сонячну» бесідку, як демонстраційну модель того, як сонячна енергія продукує безоплатну електроенергію, якою можуть користуватися мешканці громади. Саме тут діятиме громадський простір, де діти та молодь можуть проводити вільний час, переглядати фільми, виконувати квести, використовуючи планшети і телефони. Мережа Wi-Fi буде підведена від будівлі сільради, що знаходиться поруч. 

Автономна бесідка із вбудованими сонячними панелями, usb-виходами та датчиком освітленості – сучасне рішення для облаштування благоустрою громади та підвищення її енергонезалежності. 

Проєкт здійснювався у межах проєкту «Голос громади і вплив на реформи», що впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

04 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів