Закарпатці четверті в Кубку України з водного поло

Закарпатці четверті в Кубку України з водного поло
Наприкінці минулого тижня, 7–9 липня, у Львові відбулися матчі Кубка України з водного поло серед чоловічих команд 2023.

 

Наш край на престижних змаганнях був представлений збірною Закарпатської області – УжНУ. Представники Срібної землі виходили на матчі з великим бажанням перемогти. Наші спортсмени віддавали всі сили задля досягнення поставлених цілей, але деякі із суперників виявилися міцнішими і потрапити на п’єдестал пошани цього разу нам не вдалося.

Стартували закарпатці поєдинком проти ДЮСШ №21 м. Київ. Якщо в першому періоді був зафіксований паритет (3:3), то далі ініціативою володіла саме наша команда. Підопічні Володимира Гавриленка у другому періоді перемогли з рахунком 4:1, у третьому – 5:2, а в четвертому – 3:1. Як підсумок – переконлива звитяга 15:7.

Потім був півфінальний матч із львівським «Динамо». Колектив із сусідньої області, який у підсумку й став тріумфатором Кубка, краще діяв в обороні й ефективніше в нападі, завдяки чому досяг позитивного результату. За підсумками двох зіграних чвертей «динамівці» були попереду 3:11. У другій половині поєдинку збірна Закарпатської області – УжНУ дещо додала, та відіграти відставання вже не змогла. Матч завершився вікторією «Динамо» (Львів) із рахунком 10:18.

Після програного півфіналу в наших хлопців був шанс реабілітуватися і вибороти бронзові медалі, та зробити це було дуже складно, оскільки в суперниках була сильна збірна Харківської області. Харків’яни видали потужний старт, вийшовши вперед 1:6. У двох наступних періодах закарпатці скорочували відставання і згодом навіть зрівняли рахунок (7:7), але більше сил на фінальну частину поєдинку залишилося у харків’ян. Вони дотиснули закарпатців (8:10) і стали бронзовими призерами змагань. Відповідно наш колектив посів четверте підсумкове місце з восьми команд-учасниць.

Володарем Кубка України з водного поло серед чоловічих команд 2023 у підсумку стало «Динамо» (Львів), котре у фіналі виявилося сильнішим за срібного призера – Aquatiko (Львів). Підсумковий рахунок тієї зустрічі – 16:4 (2:1, 4:0, 5:1, 5:2).

Відзначимо, що Октавіан Веклюк зі збірної Закарпатської області – УжНУ став кращим гравцем Кубка України. Титули кращого воротаря та захисника отримали представники Aquatiko Нестор Бабський та Олександр Абрамов відповідно. А кращим нападником став Ярема Арцишевський із «Динамо».

Додамо, що на фіналах Кубків України серед чоловіків та жінок проводили благодійну лотерею. Спільними зусиллями вдалося зібрати понад 13 тис. грн. Кошти передадуть на потреби Збройних Сил України.

Олег МИКИТА, Карпатський об`єктив

 

11 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів