Минулого тижня на Закарпатті зафіксували 997 випадків перевищення максимально дозволеної швидкості руху

Минулого тижня на Закарпатті зафіксували 997 випадків перевищення максимально дозволеної швидкості руху

 

За минулий тиждень патрульні поліцейські Закарпатської області притягнули до відповідальності 997 водіїв, які перевищили максимально дозволену швидкість руху. Пам?ятайте, що однією з основних причин ДТП з потерпілими на території України є перевищення максимально дозволеної швидкості руху, - наголошує Патрульна поліція Закарпатської області.

Нагадаємо швидкісні вимоги, передбачені ПДР України:

  • У населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більш як 50 км/год, а у житлових і пішохідних зонах до 20 км/год;
  • Поза населеними пунктами транспортним засобам дозволяється рухатись зі швидкістю до 90 км/год, а у разі відокремлення проїжджих частин одна від одної за допомогою розділювальної смуги — не більш як 110 км/ год. На автомагістралях максимально дозволена швидкість руху до 130 км/год.

Під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен враховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно ним керувати.

 

31 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів