6 років ув’язнення за торгівлю метамфетаміном і зберігання вдома більше сотні боєприпасів отримав закарпатець

6 років ув’язнення за торгівлю метамфетаміном і зберігання вдома більше сотні боєприпасів отримав закарпатець
Про це інформує обласна прокуратура

 

За публічного обвинувачення Берегівської окружної прокуратури мешканця с. Гать засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Йому інкримінують незаконне придбання і збут метамфетаміну, а також зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ч.ч. 1, 2 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України).

Протягом лютого-березня цього року правоохоронці задокументували факти розповсюдження чоловіком психотропних речовин на території Мукачівського району. За попередньо домовлені суми коштів він збував метамфетамін місцевому населенню.

Тоді ж під час обшуків у помешканні фігуранта знайшли більше сотні патронів і дві ручні осколкові гранати Ф-1, які чоловік придбав і зберігав без відповідного дозволу. Протиправну діяльність прокурори викрили спільно зі слідчими Берегівського райвідділу поліції, оперативниками кримінальної поліції Закарпаття та обласного Управління СБУ.

Попри те, що закарпатець не зізнався у причетності до злочинів, Мукачівський міськрайонний суд визнав його винним, підтримавши позицію прокурора. До набрання вироком законної сили громадянин перебуватиме під вартою.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

05 грудня 2023р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів