Двох закарпатців судитимуть за переправлення через кордон ухилянтів

Двох закарпатців судитимуть за переправлення через кордон ухилянтів
На початку вересня на Закарпатті поліцейські спільно з працівниками СБУ ліквідували канал незаконної переправи до країн Євросоюзу військовозобов’язаних чоловіків.

 

За даними слідства 27-річний житель села Завосино Малоберезнянської громади та 28-річний мешканець Великого Березного за 5 400 доларів США пропонували клієнтам організувати їх безперешкодну втечу до Словаччини.

Правоохоронці впіймали зловмисників на «гарячому». Їх затримали саме при спробі транспортувати через кордон двох клієнтів. У переправників вилучили транспортні засоби «Skoda» та «Volkswagen», 4 мобільні телефони та 3 тисячі доларів США.

Тоді фігурантів помістили до ізолятора тимчасового тримання. Їх дії в поліції кваліфікували за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів.

Слідчі відділення поліції №2 Ужгородського районного управління поліції, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, зібрали достатньо доказів та скерували для судового розгляду обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження.

Відповідно до санкції статті за скоєне зловмисникам загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

 

09 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів