В Ужгороді організували експериментальний круговий рух на перехресті вулиць Академіка Шпеника та Будителів

В Ужгороді організували експериментальний круговий рух на перехресті вулиць Академіка Шпеника та Будителів
Тимчасові водоналивні конструкції для кола та нові дорожні знаки встановили на перехресті вулиць Академіка Шпеника та Будителів в Ужгороді. Про це Суспільному розповів речник Патрульної поліції в Закарпатській області Ернест Завадський.

 

За словами Ернеста Завадського, ці експериментальні конструкції встановили на пів року: "Працівники відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Закарпатській області виїжджали на місце, перевіряли відповідність встановлення всіх дорожніх знаків. Зараз наноситься відповідна розмітка. Стосовно світлофорів, то вони суперечать дії руху по колу, тому вони не працюватимуть. Натомість, сподіваємося, що таке рішення розвантажить вулицю, особливо у години, коли вранці та ввечері найбільше навантаження на вуличну шляхову мережу", — додав Ернест Завадський.

Як розповів начальник відділу інфраструктури та розвитку міста Ярослав Плавайко, реалізували все силами комунального підприємства «КШЕП». Коло є експериментальним, орієнтовний час — на пів року. Далі будуть аналізувати відгуки мешканців міста, водіїв, що вони скажуть про це. " І будемо думати, чи впроваджувати його на постійній основі. Приблизно 2 дні ми ще будемо конструкції переміщувати і оптимізувати на даному перехресті. У суботу їх наповнимо водою, бо це водоналивні бар'єри", — зазначив Ярослав Плавайко.

Водії кажуть, що задоволені змінами в організації дорожнього руху та сподіваються, що за допомогою кругового руху вдасться розвантажити дорогу.

"Якщо бути чесним, то мені здається, що так буде зручніше. Зі світлофорами постійно були затори. Та треба почекати, коли буде більший рух у будній день, тоді буде зрозуміло. А так, мені поки все подобається", — додає водій Юрій.

Речник Патрульної поліції в Закарпатській області Ернест Завадський додає, що патрульні слідкуватимуть за ситуацією на цьому відрізку дороги, поки водії не звикнуть до нової організації руху.

Суспільне Ужгород

 

30 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів