Світлодіодні знаки та нові зупинки встановили у Великобичківській громаді, провівши аудит безпеки

Світлодіодні знаки та нові зупинки встановили у Великобичківській громаді, провівши аудит безпеки
У Великобичківській селищній територіальній громаді встановили дві зупинки громадського транспорту та замінили шість дорожніх знаків «Пішохідний перехід».

 

Відтепер безпечно чекати транспорт за будь-якої погоди можна у Великому Бичкові на перехресті вулиць Карпатських Січовиків та Гоголя (автодорога Великий Бичків – Водиця) та у с.Луг (урочище Грабля), де вони були відсутні.

   Шість світлодіодних дорожних знаків «Пішохідний перехід» встановлено біля Великобичківського ЗЗСО № 2 та Великобичківського ліцею. Наразі ведуться роботи, щодо підключення дорожніх знаків до електромережі. Про це повідомили у Великобичківській територіальній громаді. Покращити життя мешканцям і зробити його більш безпечним сталом можливим через участь громади у проекті «Великий Бичків — безпечна громада» за підтримки Українського Жіночого Фонду".  Метою проєкту є посилення спроможності населення Великобичківської громади, зокрема жінок та дівчат, виявляти безпекові виклики та навчитися на них реагувати.

Тож у громаді розробили цілий комплекс заходів, які включали інформаційно-просвітницьку кампанію з питань безпекових викликів, вмінням розрізняти гендерну безпеку громадських просторів, дискусії з поліцейськими громади, керівництвом сільради, активом та мешканцями. Зокрема, на зустрічі з представниками Рахівського РУ ГУ ДСНС України в Закарпатській області йшлося про те, як реагувати на небезпеку у разі виникнення надзвичайних ситуацій, розглядалися принцип дії, індивідуального підбору та правил користування протигазами. Особливу увагу приділили темі виникненню, ліквідації та поточного стану у районі щодо пожеж.  

На заході "Кава з поліцейським офіцером громади" йшлося про безпеку жінок та дівчат у громаді. Поліцейський офіцер громади Андрій Ілюк докладно розповів, як реагувати при загрозливих ситуаціях, звернувши увагу на питання домашнього насильства, побутової поведінки громадян. Також йшлося про стан злочинності у громаді та способи дотримання загальної безпеки для всіх мешканців громади, навичок захисту. На наступній зустрічі розглядали основні поняття гендерної рівності,  види насильства та ефективні заходи з їх запобігання, алгоритми дій для постраждалих від насильства, аспекти роботи з кривдниками. Детальніше про це розповів голова Молодіжної ради Василь Тафій та пояснив головні тези Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека”.

У рамках проекту в громаді провели також Аудит безпеки, результати презентували для  працівників  апарату селищної ради, представників різних галузей та активних мешканців. Окрім прямої воєнної агресії рф проти України серед найважливіших проблем виявилися інфраструктурні проблеми і обмеження, відсутність міського та приміського громадського транспорту, місця можливих нападів, відсутність вуличного освітлення, відсутність дорожніх дзеркал на аварійно-небезпечних закритих поворотах, захаращені території.

Для обміну досвідом, як працювати громадам у сфері  забезпечення безпеки жінок та дівчат минулого тижня представники Великобичківської селищної ради, керівниці громадських організацій та громадські активісти відвідали Мурованську громаду на Львівщині, яка є провайдером позитивних змін для жінок та дівчат.  Дводенна поїздка включала ознайомлення з об’єктами громади, де враховують безпекові вимоги. Не менш важливим етапом поїздки стало відвідання Митного терміналу західного регіону та одного із найбільших терміналів «Нової Пошти» в Україні. Цей візит дозволив зрозуміти важливість систем безпеки в логістичних і торгових точках та взяти на увагу практичний досвід для подальших заходів з підвищення безпеки в різних сферах діяльності, - зауважили у Великобичківській територіальній громаді.

Ужгородський прес-клуб

 

29 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів