На Закарпатті лікарі врятували руку пораненому військовослужбовцю

На Закарпатті лікарі врятували руку пораненому військовослужбовцю
Про це повідомили на сторінці Закарпатської обласної лікарні ім. А. Новака.

 

В опікове відділення Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака госпіталізують пацієнтів, які потребують складних багатоетапних операцій. За минулий рік у відділенні було виконано близько 30 операцій із заміщення дефектів м'яких тканин васкуляризованими клаптями, у тому числі і пораненим військовим.

За словами, завідувача опікового відділення Андрія Погоріляка, дефекти м’яких тканин та кісток залишаються актуальною проблемою у наших поранених бійців. Без їх закриття та відновлення, нема можливості проводити наступні етапи оперативних втручань з відновлення кісток та збереження кінцівки.

Нещодавно операцію із заміщення дефектів м'яких тканин васкуляризованими клаптями проведено молодому військовослужбовцю.

  

«У даному випадку було вогнепальне поранення з дефектом обох кісток передпліччя і великим дефектом м’яких тканин діаметром 10х10см. Крім кісток, були пошкоджені м’язи розгиначів кисті. Він, як і всі інші бійці, поступив до нас на стадії лікування. Йому було виконано двоетапну операцію. Перша – очищення ран, заміщення дефекта васкуляризованим паховим клаптем. Цей етап був виконаним для того, щоб в подальшому можна було провести операцію на кістках. Через три тижні, коли рани в бійця загоїлися, йому було проведено наступну операцію. Сьогодні в нього повне заживлення рани і він підготовлений до кісткової пластики, яку потрібно буде виконати через 3-4 тижні», – розповів Андрій Погоріляк.

За словами пацієнта, він почувається добре і дякує лікарям за збережену руку, а всьому медперсоналу опікового відділення Закарпатської обласної клінічної лікарні – за гарне відношення до нього протягом двох місяців лікування.

Розмовляла Вікторія Андрусяк

 

23 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів