Чи можна парити ноги при варикозі

Чи можна парити ноги при варикозі
Чи можна парити ноги при варикозі? Рекомендації

 

Однією з основних причин розвитку варикозу вважається порушення функції клапанів у венах, що призводить до зворотного току крові та її застою у венозних судинах. Симптомами можуть бути різні прояви, зокрема набряклість, втома та важкість у ногах, болючі ділянки, синюшність шкіри.

Він може бути як косметичною проблемою, так і серйозним захворюванням, що потребує медичного втручання. Проведе огляд, призначить обстеження кваліфікований судинний хірург у Києві та підбере ефективну лікувальну методику.

Діагностика варикозної хвороби

Для діагностики цього захворювання призначають:

  • огляд та анамнез пацієнта, включно з вивченням симптомів та скарг;

  • ультразвукове дослідження (дуплексне сканування). Воно дає змогу оцінити стан вен та визначити наявність венозної недостатності;

  • доплерографія для вимірювання швидкості кровотоку у венах;

  • флебографія. Цей метод заснований на рентгенографії з контрастною речовиною для візуалізації стану вен;

  • КТ або МРТ. Проводяться для більш детального вивчення стану вен та навколишніх тканин.

Після проведення всіх необхідних досліджень лікар-флеболог Барабой Костянтин Вікторович поставить точний діагноз та призначить відповідне лікування.

Особливості лікування: огляд використовуваних методик

Від ступеня розвитку захворювання та індивідуальних особливостей пацієнта призначається лікування варикозу, у флебології найчастіше застосовують малоінвазивні методики.

Основні методи лікування:

  • лікарська терапія. Призначають препарати, що поліпшують стан судин та кровообіг, а також розріджують кров для поліпшення мікроциркуляції;

  • призначення та вибір компресійного трикотажу (гольфи, панчохи, колготки). Він покращує кровообіг та зменшує набряки;

  • склеротерапія. Введення спеціального склерозуючого препарату, який призводить до склеювання та стягування пошкоджених судин;

  • лазерна коагуляція. Лазер впливає на уражені вени, після чого вони закриваються та зменшуються симптоми;

  • мініфлебектомія. Метод малоінвазивного втручання, під час якого видаляють тільки зовнішні вени, що дає змогу скоротити період реабілітації та запобігти рецидивам;

  • хірургічне лікування. Флебектомія (видалення уражених вен) - метод, який використовується у важких випадках.

Для досягнення найкращого ефекту рекомендується комбінувати різні методи. Важливо звертатися до фахівця - флеболога або судинного хірурга, щоб підібрати оптимальний спосіб лікування та запобігти можливим ускладненням.

Чи можна парити ноги при варикозі?

Ноги парити не рекомендується, оскільки це може посилити розширення вен та погіршити стан венозної системи. Краще використовувати інші методи для полегшення симптомів.

Це можуть бути регулярні вправи, дотримання здорового способу життя, носіння компресійного трикотажу та медикаментозне лікування за рекомендацією лікаря. У будь-якому разі, перед застосуванням будь-яких процедур краще проконсультуватися з флебологом.

 

10 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів