В Ужгороді їздитимуть автобуси з інформацією щодо протидії торгівлі людьми

В Ужгороді їздитимуть автобуси з інформацією щодо протидії торгівлі людьми
Про це напередодні розповіли на брифінгу в ОВА.

 

В Україні триває третій етап національної інформаційної кампанії проти торгівлі людьми та їх експлуатації «Тобою скористалися». Брендовані транспортні засоби запустили в 10 містах країни, які прийняли найбільшу кількість вимушених переселенців. Серед них – і Ужгород.

За словами в.о. директора департаменту соціального захисту населення ОВА Наталії Омелянюк, в Ужгороді в автобусах №10, №14 розмістять матеріали з реальними історіями українців, котрі стали жертвами експлуатації та торгівлі людьми. Також у громадському транспорті пасажири зможуть дізнатися, як вберегтися від загроз та куди в разі необхідності звернутися по допомогу.

 «На жаль, від початку повномасштабного вторгнення кількість постраждалих від торгівлі людьми, трудової експлуатації та гендерно зумовленого насильства постійно зростає. Лише у цьому році статус потерпілого отримали 15 закарпатців. Саме тому в межах всеукраїнської інформаційної кампанії „Тобою скористалися“ ми вкотре нагадуємо людям про сучасне рабство та методи протидії цьому антигуманному явищу», – наголосила Наталія Омелянюк.

Консультаційну підтримку на місцях також надають представники правоохоронних органів. Поліцейські проводять інформаційну роботу, спілкуються з потерпілими. Кожен випадок встановлення статусу повністю конфіденційний. Уся процедура анонімна, тож не треба боятися розголошення, зауважила під час брифінгу представниця департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України, капітан поліції Тетяна Щерба.

 В Україні також діє чимало інституцій, які надають комплексну підтримку постраждалим від торгівлі людьми, трудової експлуатації та гендерно зумовленого насильства. На Закарпатті таку допомогу можна отримати від ЗГЖО «Веста», додала керівниця організації Інна Сабадош. За її словами, від початку року їхня команда виявила та підтримала майже 60 потерпілих.

Якщо ви стали свідками чи жертвами однієї з форм сучасного рабства, звертайтеся по допомогу за номерами:

- 15-47 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми;-

- 527 – Національна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми;

- 102 – Національна поліція України.

 

29 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів