$3000 хабаря за «вирішення» земельних питань – завершено розслідування щодо ексначальника відділу Синевирської сільської ради

$3000 хабаря за «вирішення» земельних питань – завершено розслідування щодо ексначальника відділу Синевирської сільської ради
Прокурор Ужгородської окружної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт щодо колишнього начальника відділу Синевирської сільської ради за фактом вимагання і одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

 

Його викрили та затримали в березні цього року. Вже під час слідства, у травні, обвинуваченого звільнено з посади.

Встановлено, що службовець пропонував громадянину за хабар вирішити питання щодо зміни цільового призначення земель – двох ділянок на території Синевирської громади.

Це дало б змогу будувати там котеджі та займатися туристичним бізнесом. Першочергово ці землі відводилися для ведення особистого селянського господарства.

Вартість таких «послуг» сягала 3 000 доларів США. Обвинувачений одержав 15 тис. грн авансу, а згодом і решту суми – 15 тис. грн і 1800 доларів США.

Наразі розслідування провадження завершено. Його здійснювало Ужгородське райуправління поліції за оперативного супроводу обласного Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

14 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів