Ортопедичні матраци з кокосової койри: особливості та правила догляду

Ортопедичні матраци з кокосової койри: особливості та правила догляду

 

Відпочинку потребує кожна людина, але яким він буде, залежить від якості матраца. Такі вироби бувають звичайними чи ортопедичними. Останні мають багато переваг. Вони забезпечують рівномірний розподіл ваги та знижують тиск на хребет. Якщо у людини є проблеми зі спиною та суглобами, то під час відпочинку болі не так відчутні. Ортопедичні матраци також запобігають проблемам зі здоров’ям.

Для виготовлення матраців використовують різні матеріали, і один із них — кокосова койра. Вироби з таким наповнювачем підійдуть дітям, тому що у них формується вигин хребта, людям, які мають проблеми зі спиною, та тим, хто піклується про здорову поставу.

Переваги кокосових матраців

Придбати матрац із кокосовим наповнювачем можна на сайті https://amebli.com.ua/prujinnie-cocos/. Залежно від додаткових матеріалів вони можуть мати різні види жорсткості: м’яку, середню, жорстку, дуже жорстку та різнобічну. Є моделі, розраховані на навантаження від 120 до 170 кг на одне місце.

Кокосові матраци можуть похизуватися такими перевагами, як-от:

  • натуральність;
  • еластичність;
  • хороший теплообмін;
  • вентиляція;
  • екологічність;
  • гіпоалергенність;
  • стійкість до запахів.

Койра має ортопедичні властивості.

Як вибрати матрац із кокосової койри

Найпростіший варіант — виріб товщиною від 3 см. Про якісний наповнювач свідчать такі ознаки:

  • темно-коричневий колір — це говорить про зрілі волокна;
  • наявність невеликих білих згустків — проводилася обробка латексом;
  • відсутність неприємного запаху.

Одношарова кокосова плита є дуже жорстокою, тому такі вироби зазвичай купують за рекомендаціями лікаря. Матраци, які мають декілька кокосових прошарків у поєднанні з іншими наповнювачами, м’якіші. Вони є універсальними.

Купуючи вироби, варто враховувати їхню здатність витримувати ті чи інші навантаження. Якщо ви плануєте замовляти виріб окремо від ліжка, треба обов’язково врахувати глибину останнього.

Догляд за кокосовим матрацом: особливості

Щоб виріб довго служив, його потрібно регулярно чистити, просушувати на сонці та перевертати, щоб уникнути продавлювання. Чохол можна прати в машинці, підібравши потрібний режим залежно від матеріалу.

Довідка! Купуючи матрац, звертайте увагу на розмір блискавки. Чим довша, тим краще: буде зручніше знімати чохол перед пранням.

Незначні забруднення можна видалити, використовуючи мильну воду та м’яку губку. Але варто слідкувати за тим, щоб вологи було мінімум. Для просушування невеликих ділянок можна використовувати фен.

Якщо матрац багатошаровий, на ньому спить маленька дитина, а отже, не обходиться без протікань, самостійно виріб не вдасться почистити. Варто звертатися за допомогою в хімчистку. Щоб уникнути деформації наповнювача, потрібно використовувати швидкий процес сушіння.

Використовування кокосових волокон при виготовленні матраців робить вироби ортопедичними, універсальними та функціональними. Вони сприяють здоровому сну дорослих та дітей. Здатні зберігати свої якості навіть при великому навантаженні (потрібно правильно вибирати виріб) та довго служать.

 

26 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів