Сергій Федака завтра представить книжку про здобуття Україною незалежності

Сергій Федака завтра представить книжку про здобуття Україною незалежності
Про це повідомили на сторінці обласної бібліотеки ім.Ф.Потушняка.

 

Напередодні Дня Незалежності України, 20 серпня, о 17:00, в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка відбудеться презентація книжки доктора історичних наук Сергія Федаки «Унезалежнення. 1986–1996». Ця книжка – це п’ятнадцятий том авторської «Історії України».

Тут детально розглянуто події від Чорнобильської аварії до прийняття Конституції України і запровадження гривні. «Подано драматичну історію поступового набуття Україною суверенітету і незалежності, формування тут громадянського суспільства – від перших неформальних організацій до все масштабніших структур. Висвітлено різні аспекти цього процесу – соціальні, демографічні, культурні, церковно-релігійні, економічні, політичні. Прослідковано закономірності становлення новітньої української державності, звивистий і суперечливий шлях України до незалежності», – йдеться в анотації книги.

Як відомо, професор УжНУ, журналіст, письменник, цьогорічний ювіляр працює над 16-томною історичною працею про Україну від найдавніших часів до сьогодення. Цікаво, що всі розділи кожної з книжок мають епіграфи поетичних творів різних митців. Автор тримає в полі зору територію нинішнього Закарпаття в усіх історичних періодах, про які пише, і оформлює це або в окремі частини книжок, або вносить у загальноукраїнський контекст розповіді.

 

19 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів