Шахрайство під виглядом дзвінків зі служби безпеки банку: закарпатка постане перед судом

Шахрайство під виглядом дзвінків зі служби безпеки банку: закарпатка постане перед судом
Про це інформує обласна прокуратура.

 

Начальник Свалявського відділу Мукачівської окружної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт щодо місцевої мешканки за кількома фактами шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч.ч. 2, 4 ст. 190 КК України).

Встановлено, що жінка діяла у складі групи зловмисників, які під виглядом працівників служби безпеки банку телефонували потерпілим з різних областей України. Людей переконували, що кошти на їх рахунках можуть привласнити сторонні особи, тож їх потрібно терміново перерахувати на «безпечні» рахунки.

Обвинувачена мешканка Сваляви володіла картками, куди перераховували свої кошти потерпілі. Попередньо вона купувала ці картки та доступ до них у різних громадян, а коли на рахунки надходили кошти від жертв шахраїв – знімала готівку та розпоряджалася нею.

Встановлено, що від шахрайства протягом грудня 2023 р. - січня 2024 р. потерпіло 5 осіб. Це мешканці Києва, Хмельницького, а також Рівненської, Волинської та Львівської областей. Сума завданих їм збитків становить 217 тис. грн.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд у Свалявський районний суд.

 

20 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів