Театр ляльок в Ужгороді розпочав новий сезон

Театр ляльок в Ужгороді розпочав новий сезон
Закарпатський академічний обласний театр ляльок після літньої перерви повернувся до своїх шанувальників.

 

У День Незалежності України колектив уже встиг порадувати глядачів безкоштовним показом вистави «У нашім раї на землі» за творами Тараса Шевченка (сценічна редакція та постановка – заслуженого артиста України Олександра Куцика), а сьогодні в «Бавці» урочисто стартував 44-ий театральний сезон.

Із цієї нагоди відбулися два покази прем’єрної вистави «Принцеса на горошині» за мотивами однойменної казки Ганса Крістіана Андерсена (у постановці заслуженої артистки України Наталії Орєшнікової за п’єсою Руслана Неупокоєва).

Між показами на площі Театральній перед будівлею театру малечу розважали атракціями – театралізованим дійством із акторами, майстер-класом на тему нинішньої вистави, казковою фотозоною тощо.

Відкрили театральний сезон вітальним словом директор театру Мирослав Петій, головний режисер Наталія Орєшнікова, а також ужгородська мисткиня Марина Ковач, яка напередодні розгорнула у фоє театру виставку дивовижних, вишуканих і витончених авторських ляльок.

Мирослав Петій розповів, що в новому сезоні заплановано кілька прем’єр, найближчою з яких стане вистава за п’єсою Олександра Гавроша у постановці Наталії Орєшнікової, та інші цікаві проєкти, про які буде повідомлено згодом.

Також він анонсував проведення XIX-го Міжнародного фестивалю «Інтерлялька», який 1-3 жовтня традиційно знайомитиме шанувальників із мистецтвом провідних українських і закордонних театрів ляльок.

До слова, новинкою сезону стане збільшена на прохання глядачів кількість показів: по два – в суботу та неділю.

Квитки на вистави доступні в касі театру й онлайн. Вереснева афіша додається.

Департамент культури Закарпатської ОВА

 

27 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів