Слідчі СБУ в Закарпатській області задокументували протиправну діяльність ще чотирьох ворожих поплічників

Слідчі СБУ в Закарпатській області задокументували протиправну діяльність ще чотирьох ворожих поплічників
Колаборанти добровільно працювали на рашистів у Луганській області.

 

За наявними даними, мешканка Старобільська та житель Станиці-Луганської, маючи багаторічний управлінський досвід на Укрзалізниці, ініціативно погодилися працювати на керівних посадах окупаційного об’єкту критичної інфраструктури.

Залізничники добровільно передали окупантам майно, активи та інші матеріальні цінності української залізниці, до яких загарбники не мали доступу раніше.

Слідчі СБУ оголосили їм про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Задокументована діяльність на шкоду державі ще двох колаборантів. Мешканець Луганська та уродженка селища Металіст Слов’яносербського району Луганської області добровільно погодилися на пропозицію окупантів очолити відділи в «управлінні автомобільних доріг міністерства інфраструктури та транспорту лнр».

На своїх посадах вони виконували вказівки та накази «ради міністрів лнр», в тому числі розробляли так звану державну політику та нормативно-правову базу, здійснювали нагляд та контроль в профільній сфері.

Обом колаборантам оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до десяти років ув’язнення.

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисників до відповідальності за злочини проти України.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СБУ в Закарпатській області за матеріалами ГУ СБУ в Луганській і Донецькій областях за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

 

30 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів