Допомога у релокації: підприємці зі списку Forbes Сергій та Тетяна Шелести переїхали на Закарпаття, перевезли виробництво і надихають інших

Допомога у релокації: підприємці зі списку Forbes Сергій та Тетяна Шелести переїхали на Закарпаття, перевезли виробництво і надихають інших
Підприємців Сергія та Тетяну Шелестів повномасштабна війна застала у Дніпрі. Подружжя прийняло рішення залишатися в Україні, проте у більш безпечному регіоні. Обрали Закарпаття. Почали життя з чистого листа в Ужгороді: перевезли сім’ю, релокували бізнес, соціалізувалися, стали амбасадорами краю та започаткували соцпроєкт допомоги у релокації з окупованих територій.

 

Досвід релокації

З чіткою позицією, що бізнес має працювати в Україні, співвласники SHEMAX - найбільшої компанії з виробництва обладнання для салонів краси - Сергій та Тетяна Шелести переїхали з Дніпра до Ужгороду. За 4 місяці у чистому полі на околиці міста побудували завод, створили понад пів сотні робочих місць, перевезли станки, докупили обладнання і відновили діяльність.

Попри виклики воєнного часу, розвивають бізнес, підтримуючи економіку України та ЗСУ: вийшли на нові ринки, провели масштабний ребрендинг, розширили експорт до понад 40 країн світу. Відтак своїм прикладом надихають інших підприємців.

Тетяна Шелест: «З вірою в Україну ми прийняли це рішення разом, пройшли цей шлях, підтримуючи один одного. Тепер ми хочемо поділитися досвідом і допомогти тим, хто хоче перевезти свої сім'ї та бізнес на Закарпаття».

Сергій Шелест: «Ми не лише перенесли виробництво, ми побудували найбільший у світі завод під час війни. Це наш внесок у майбутнє України. А також сигнал, як українському бізнесу, що можна успішно працювати в рідній країні, так і для іноземних інвесторів, що Україна залишається надійною територією для інвестицій та розвитку.»

Соціальна ініціатива

Активність та стійку позицію підприємців помітили у обласній владі й влітку 2024 року Тетяну Шелест офіційно призначили Амбасадоркою Закарпаття. Одна з перших ініціатив у цьому статусі - соціальний проєкт «Допомога у релокації». Його запустили на підтримку бізнесів та сімей, що опинилися під окупацією чи на прифронтових територіях, які ще тільки стоять перед викликом релокації. Подружжя Шелестів готові ділитися досвідом та сприяти підприємцям пройти цей шлях, аби адаптуватися і відновити роботу на новому місці.

Тетяна Шелест: «Ми пропонуємо реальну допомогу: від влаштування дітей у садочки та школи, пошуку житла до консультацій щодо оренди або купівлі будівлі чи землі під бізнес. У нагоді стануть наші зв’язки з місцевою владою та фахівцями у сфері права, податків тощо.»

Сергій Шелест: «Цей соціальний проєкт має на меті не лише підтримати підприємців у складні часи, а й сприятиме збереженню економічної стабільності України, що надзвичайно важливо у сучасних умовах.»

Як отримати допомогу?

 

Аби долучитися до соцпроєкту «Допомога у релокації» та безкоштовно отримати консультацію чи підтримку, достатньо написати сюди: [email protected] чи заповнити Google-форму.  У компанії SHEMAX для реалізації цієї ініціативи залучена відповідальна особа, тому реакція на запити буде швидка, а пропозиції дієвими.

Сергій Шелест: «Пропонуємо практичні інструменти для релокації бізнесу, які постраждали від війни, що сприятимуть збереженню робочих місць та створенню нових можливостей для розвитку.»

Тетяна Шелест: «Ми хочемо, аби бізнеси залишалися в Україні та відновлювали свою діяльність. Тільки так ми зможемо разом відбудувати країну.»

Приклад подружжя підприємців - про стійкість українців, здатність об’єднуватися і допомогати один одному. А ще надія на краще, адже, навіть, у найважчі часи показали, що можливо не лише вижити, а й будувати майбутнє на нових засадах.

 

13 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів