Правильне зберігання шин в міжсезоння – запорука безпечної їзди

Правильне зберігання шин в міжсезоння – запорука безпечної їзди

 

Багато водіїв цікавляться, в яких умовах потрібно зберігати шини диски під час міжсезоння, щоб зберегти їх найкращі властивості. До цього питання варто поставитися максимально серйозно, адже це безпосередньо стосується безпеки їзди та терміну подальшої служби колісного інвентарю.

Немає різниці, яку автомобільну резину купити на goroshina.ua – дорогого чи дешевого сегменту. Будь-які скати вимагають постійного і правильного догляду як в процесі експлуатації, так і в міжсезоння.

Зберігання шин та дисків на шиномонтажних станціях

Оптимальний варіант – поцікавитися, які шиномонтажні майстерні пропонують послугу зі зберігання гуми і дисків. Доглядатимуть їх професіонали, які вміють створити потрібні умови, щоб шини з ковпаками не втратили своїх основних властивостей. Вартість такої послуги по кишені для більшості шоферів, яким не доведеться замислюватись, де і як майже півроку зберігати колісний інвентар.

Зберігання шин та дисків дома – покрокова інструкція

Зберігати покришки з дисками потрібно в сухому критому приміщенні. Спочатку його доведеться прибрати – резина має перебувати у чистоті. Окрім цього, є інші умови, які потрібно виконати:

  1. Перемістити з гаража в інші місця зберігання теплові прилади та хімічні речовини. Вони негативно впливають на автогуму, що призводить до її руйнування і втрати стійкості до зносу.
  2. Підготувати місце, куди пряме сонячне проміння не дістає. Ультрафіолет наносить шинам таку ж шкоді, як хімія та теплові прилади.
  3. Гума повинна завжди дихати свіжим повітрям. Для цього гараж повинен регулярно провітрюватись.
  4. Потрібно підтримувати стабільну температуру в діапазоні від 10 до 20 градусів тепла.

Перед зберіганням шини з дисками потрібно відмити від бруду та висушити, щоб можна було оглянути їхній зовнішній стан. Навіть незначні дефекти усувати рекомендується відразу, щоб ця проблема за період міжсезоння не посилилася. Якщо самостійно зробити цього не вдається, бажано заїхати на шиномонтаж. Відмова від своєчасного ремонту супроводжується ризиком, що за міжсезоння дефекти стануть критичними, і доведеться позапланово нові диски або шини купити.

Зберігати шини та диски вдома можна двома способами:

  1. Окремо. Гуму можна розмістити лежачи на стелажі або встановити на рівній вертикальній поверхні. Хоч один раз на місяць скати потрібно перевертати, щоб кожна їхня сторона дихала свіжим повітрям. Ковпаки краще заховати в ящики або спеціальні чохли, щоб убезпечити їх від ударів, які можуть призвести до деформації.
  2. В комплекті. Цей варіант вважається більш правильним. Так, доведеться в цьому випадку купити диски двох комплектів, але це вбереже гуму від ризику пошкодження при монтажі-демонтажі ковпаків. Колеса в збірці можна підвісити за обід диска на негострому гаку або скласти купою до чотирьох одиниць. Кожні 3-4 тижні їх потрібно міняти місцями, щоб на всі покришки навантаження розподілялося рівномірно.

Ігноруючи ці поради, після встановлення на машину шини та диски вже не будуть такими надійними. Погіршиться стійкість та керованість автомобіля на трасі, маневреність коліс, посилиться шумність та збільшиться витрата палива. І момент, коли необхідно буде купити резину з ковпаками для заміни наявних моделей, настане набагато швидше.

 

23 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів