Виноградівські БЮТівці заявляють про безлад та "кришування" в Райраді та райадміністрації

23 грудня відбулася прес-конференція депутатів фракції БЮТ Виноградівської районної ради Еміла Токача та Михайла Русанюка, присвячена нещодавній сесії районної ради.

 

Депутати зокрема зауважили, що у проекті рішення про внесення змін до районного бюджету було передбачено зменшення видатків на заробітну плату медикам на 600 тис. грн. Дивним, на думку депутатів залишається той факт, що присутні на сесії представники медичної сфери за це рішення проголосували "в один голос".
Без уваги залишилися пропозиції БЮТівців зменшити навантаження на малий бізнес, зокрема через зменшення єдиного податку та відміни рішення районної ради про сплату підприємцями, котрі здають в експлуатацію об’єкти нерухомості, коштів до фонду розвитку інфраструктури району. Також було запропоновано хоча б на період І кварталу наступного року зменшити тиск каральних органів і утриматися від позапланових перевірок, щоб дати можливість підприємцю вийти з ситуації, що склалася в умовах економічної кризи. Проте і дану пропозиції не підтримали.
З цього приводу, депутат Михайло Русанюк, висловив стурбованість, оскільки більшість депутатів голосують, не тямлячи за що. Проекти рішень видаються їм безпосередньо перед сесією, і можливості детально ознайомитися з ними депутат немає. Тому й має місце неефективна робота депутатського корпусу, яка не приносить ніякої користі для району.
Про неефективну та непрофесійну роботу ради та її головуючого свідчать також прийняті минулою сесією рішення про виділення коштів на утримання адмінбудинку ради (видно в умовах економічної кризи це більш доцільно, аніж утримання тих же бюджетників) та скасування власного ж рішення про ліквідацію відділу приватизації комунального майна, прийнятого минулого року.
Не без уваги депутатів-бютівців залишилася болюча для багатьох тема – діяльність комунального підприємства – районного БТІ та, зокрема, його керівника п. Данка. Зі слів Еміла Токача, вже більше року триває протистояння між керівником та працівниками БТІ. Вже й ліку не має численним депутатським зверненням до правоохоронних структур з проханням дати об’єктивну правову оцінку діям п. Данка та вжити відповідних заходів. Проте, кожна перевірка, комісія просто закриває на все очі.
Як повідомили депутати, ще в жовтні цього року закінчився термін контракту з керівником даного підприємства. А досі сесія райради питання щодо продовження контракту не розглядала. Натомість, директор БТІ цілком задоволений сидить в своєму кріслі, тримаючи РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови райради про продовження терміну дії контракту ще на один рік. А те, що це прерогатива виключно сесії ради, схоже, мало кого цікавить.
Ціни на послуги – для кожного різні, чвари між підлеглими та керівником вже вичерпали "колективне" терпіння. Працівники вже знесилились від постійного протистояння. Систематичне перевищення службових повноважень, використання ресурсів підприємства у власних, особистих цілях, примушення працівників працювати незаконно – і це ще не весь список діянь керівника комунального підприємства.
Депутати висловили своє занепокоєння тим, що попри все це, ані прокуратура, ані органи внутрішніх справ не вбачають в таких діях нічого незаконного. І ніхто з цим впоратися не може, бо все вміло "кришуєтсья" головою районної ради.
На завершення прес-конференції, Токач Еміл та Михайло Русанюк висловили сподівання на те, що все ж таки у наших депутатів не вичерпалися патріотизм та почуття відповідальності за добробут свого району та його мешканців.

24 грудня 2008 року

 

25 грудня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів