СЕРГІЙ КРИЦЬКИЙ: "БЕЗПЕКА НАШИХ ЛІСОВИХ МАСИВІВ ЗАЛЕЖИТЬ, ПЕРЕДУСІМ, ВІД НАС САМИХ"

Кількість загорянь сухої трави та чагарників, хоча й зменшилася, порівняно з квітнем, однак залишається невиправдано високою, вважають в ГУ МНС України в Закарпатській області. Щодня пожежники здійснюють від двох до шести подібних виїздів, тоді як у квітні їх кількість на добу сягала іноді й 20.

 

"У переважній більшості ці загоряння не завдають прямих матеріальних збитків, однак якщо вчасно не спинити вогонь, то він може швидко перекинутися на будівлі та споруди", - розповідає заступник начальника закарпатських рятувальників Сергій КРИЦЬКИЙ.

Такій великій кількості загорянь сухої трави та чагарників в основному сприяють дві обставини – тепла, майже літня, погода, яка впродовж кількох тижнів тримається на Закарпатті, і, вже, узвичаєне, надто легковажне ставлення наших краян до вогню і його наслідків.

Особливу стурбованість пожежників викликає те, що частішають випадки загоряння сухої трави поблизу лісових масивів. "Сьогодні в нашому краї склалися такі погодні умови, що вистачить навіть недопалка, аби він викликав справжню катастрофу", - продовжує Сергій Миколайович.

Про те, що подібна небезпека існує свідчать й дані МНС України. У березні-квітні 2009 року через неконтрольоване випалювання сухої рослинності та її залишків на сільгоспугіддях, необережне поводження з вогнем, у лісах нашої держави вже сталося близько 2 тисяч пожеж, площа яких перевищила 3,5 тисяч гектарів.

- Яким буде травень, і чи потрапить Закарпаття до числа областей, де сталися пожежі в лісових масивах, залежить, передусім від нас самих. Не від пожежників чи рятувальників, а від того чи будемо ми обережні з вогнем і чи пам’ятатимемо про наслідки, до яких може призвести вогонь, кожного разу, коли в наших руках опиниться сірник – прокоментував Сергій КРИЦЬКИЙ.

ЦП ГУ МНС в Закарпатській області

 

20 травня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів